Fudbal

Ona nije videla, VAR soba jedva: Arsenal za milimetar bolji od Vest Hema!

Autor Milutin Vujičić

Većali su i većali, merili, premeravali, pa na kraju odlučili da je gol regularan.

Sijan Mejsi-Elis samouvereno je podigla ofsajd zastavicu u 78. minutu kada je lopta stigla do Mesuta Ozila, koji će dodati za strelca Aleksandra Lakazeta, ali gotovo svi na terenu bili su sigurni da je doneta ispravna odluka, čak se ni Francuz nije bunio...

Ipak, kada je iz VAR sobe počelo premeravanje, porasle su nade navijača Arsenala, pa je posle više od tri minuta na semaforu zasvetlelo "nije ofsajd", za neverovatnu radost Lakazeta.

ARSENAL - VEST HEM 1:0 (0:0)

Na kraju je presudio "koji milimetar" između stopala Mesuta Ozila i Anđela Ogbone, mada je bivši reprezentativac Nemačke dodao Lakazetu glavom, odakle bi mnogi šutirali, upisavši tako tek drugu asistenciju u ovoj sezoni Premijer lige.

Za nju će morati da se zahvali Kevinu Frendu iz VAR sobe, pošto je Martin Etkinson verovao u procenu pomoćne sutkinje Sijan Mejsi-Elis.

Arsenal je inače čitav meč dominirao u posedu lopte (69%), ali je ređe ulazio u šanse u malom gradskom derbiju, štaviše - može se reći da se Vest Hem na kraju i ispromašivao, pa će Dejvid Mojes biti nezadovoljan što iz ovog meča odlazi praznih ruku.



Artetina ekipa je tako vezala osmi meč bez poraza i uključuje se u borbu za evropska takmičenja, pošto su sada na tri boda od šestoplasiranog Šefilda, koji je danas pobedio Norič, takođe 1:0, golom Šarpa.

Vest dana stigla je sa "Enfilda" gde je Liverpula na "otvaranju" 29. kola Premijer lige prekinuo crni niz, dok u utakmicama od 16 časova bilo premalo golova, videli smo tek četiri, u pomenutim pobedama Arsenala, Šefilda, kao i Njukasla i Kristal palasa, dok u duelu Vulvsa i Brajtona nije bilo pogodaka, a nije bilo ni rukovanja...

PREMIJER LIGA 29. KOLO: STRELCI, REZULTATI I TABELA!