Fudbal

Tabu teme na Banjici: Sabo ne priča o suđenju, Mićović o utakmici

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Treneri Rada i TSC-a su na konferenciji govorili o dešavanjima sa meča u kom je na Banjici viđeno čak sedam golova.

Trener Rada, nakon poraza od TSC-a u Superligi
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Ako ste danas imali višak slobodnog vremena, bili blizu stadiona Rada, a odlučili da ne pogledate meč beogradskog tima i gostiju iz Bačke Topole, propustili ste mnogo.

Gol sa bele tačke, pa ekspresan preokret, crveni karton, pa promašen penal i onda šokantan gol za 1:3. Nastavilo se, u sličnom ritmu, u drugom delu meča, a TSC je nakon sedam viđenih golova odneo tri boda.

U fudbalskom okršaju dva tima koji imaju različite ambicije, slavili su manje iskusni gosti. TSC je novajlija u ligi, željan Lige Evrope, dok je Rad iskusan superligaški vuk koji će se boriti za opstanak. Meč je bio sjajan, a mogli ste da ga pratite i uživo u našem tekstualnom prenosu.

Nakon meča su treneri Zoltan Sabo i Marko Mićović, u prisustvu Jelene Polić, PR-a fudbalskog kluba Rad održali konferenciju na kojoj je bilo reči o svemu, fudbalu, suđenju, nastavku sezone za ove timove...


''Izuzetno sam srećan što smo pobedili. Igrali smo veći deo sa igračem manje i postigli četiri gola, a znamo svi kakav je Rad domaćin ovde. Pokazali smo karakter, a kolegi i Radu želim sreću u nastavku prvenstva'', rekao je trener gostiju.


''Pre svega, želeo bih da čestitam TSC-u na pobedi. Što se tiče utakmice, najbolje da pričam što manje. Mogao bih svašta da kažem'', bio je uvod Radovog stratega.

On je nastavio u sličnom ritmu, pričajući o promašajima svog tima, penalu Kaluđerovića i još nekim dobrim prilikama.


Usledila su pitanja novinara, a obojica trenera su izbegla da komentirašu suđenje. Trener TSC-a je objasnio odluku da iz igre izađe Lukić, dok smo od Mićovića čuli kako ovakvi porazi utiču na ekipu u borbi za opstanak.

Nakon 25 odigranih kola u Superligi Srbije, ekipa TSC-a se nalazi na četvrtoj poziciji, sa 47 osvojenih bodova, jednim više od Čukaričkog. Ekipa Rada je pretposlednji tim na tabeli, sa samo 15 bodova. Jedan više ima ekipa Inđije, dok poslednjeplasirana Mačva ima dva boda manje.