Fudbal

Misle da su jači od virusa: Navijači Intera se oglušili o savete

Izvor mondo.rs

Pored svih upozorenja, navijači odlučili da timu treba pružiti podršku.

Izvor: MONDO/D. Jauković

Kada ste strastveni navijač nekog tima, onda često radite stvari koje ostalima nisu baš logične. Nešto u tom stiu uradili su navijači Intera, koji žele da tim oseti podršku.

Kako je u Italiji trenutno jedno od najvećih žarišta Korona virusa, masovna okupljanja nisu dozvoljena. Tako će se fudbalske utakmice igrati iza zatvorenih vrata, neki mečevi su odloženi, a navijači ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa igračima.

Sutra će se u Italiji odigrati pet mečeva, a svaki od njih će biti bez prisustva publike. Najbitniji je onaj koji će u Torinu igrati Juventus i Torino, dva od tri kandidata za titulu u Italiji.

Preko 300 navijača Intera, a neki izvori kažu da ih bilo čak 500, okupilo se ispred trening centra voljenog kluba. Oni su dovukli transparente i pirotehniku, glasno su pevali navijačke pesme i na taj način su želeli da isprate fudbalere koji su klupskim autobusom krenuli na gostovanje Juventusu.

Ovo ne bi bilo nikakvo iznenađenje, da okupljanja u Lombardiji nisu strogo zabranjena. To je najugroženija pokrajina Italije, i u njoj živi čak polovina obolelih od Korona virusa. Do sada je registovano nešto manje od 3000 slučajeva u Lombardiji, pa vlasti neće blagonaklono gledati na ovakve ispade.

Vlada i lokalne vlasti su nekoliko puta isticale da timovi ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa navijačima. Ovo je posebno dobilo na značaju pre nekoliko dana, kada su se pojavile lažne vesti da je Romelu Lukaku, jedan od najjačih aduta u borbi za titulu, zaražen virusom.