Fudbal

U Ajaksu NIŠTA ne funkcioniše: Tadić se tokom meča drao na Amera (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Kopljanicima možda izmiče i titula.

Nismo navikli da gledamo ovakvog Dušana Tadića. Nekadašnji fudbaler Vojvodine je na terenu uvek pokazivao smirenost, nekako karakterističnu za njegov vojvođanski temperament.

Koliko ga je onda iznervirao saigrač, kada je momak iz Bačke Topole tokom finiša prvog dela morao da vrišti na njega? Očigledno, mnogo. Ovako je to izgledalo na meču protiv Herenvena.


Mladi američki fudbaler Seržinjo Dest igra na poziciji desnog beka i u prethodnom periodu je bilo mnogo reči o njemu. Možda se sećate epizode u kojoj je izabrao da umesto za Holandiju, nastupa za SAD?

E, ovog puta je bio žrtva pobesnelog Dušana Tadića. Najbolji fudbaler Ajaksa je bio nezadovoljan partijom mlađeg kolege, pa mu je to saopštio na ne baš prikladan način.


Umesto da svoj sukob razjasne u svlačionici, Tadić je Destu objašnjavao na terenu. Većeg sukoba nije bilo, nije došlo ni do fizičkog kontakta, a obojica igrača su na terenu i u nastavku meča.

Zapravo, oni igraju na istoj, desnoj strani Ajaksa, a u nastavku meča će morati da sarađuju kako bi tim iz Amsterdama stigao do pobede. Raduje njihov razgovor pred početak drugog dela meča, koji su nam prikazale kamere u televizijskom prenosu, a na kome razgovaraju daleko smirenijim tonom.

Izgleda da je Erik ten Hag uspeo da ugasi vatru tokom pauze, pa sada ostaje samo da se zajedno posvete stizanju Az Alkmara na tabeli. Partizanov jesenji protivnik iz Lige Evrope je pobegao na tri boda prednosti, uz utakmicu više, današnjom pobedom nad Den Hagom.

Mišljenja navijača Ajaksa o ovom sukobu su podeljena, pa ga neki opisuju kao previše arogantnog, lošeg kapitena i pogrešnog uzora za mlade igrače, dok drugi smatraju da je njegova uloga upravo da ispravlja greške manje iskusnih saigrača.