Fudbal

Tadić se svađao sa saigračem, pa savladao Herenven za povratak na vrh!

Izvor mondo.rs

Dve krajnosti srpskog fudbalera na večerašnjem meču.

Tri poraza u prethodnih pet mečeva u prvenstvu, loši rezultati u Evropi, ozbiljan rival u borbi za titulu i čini se ne baš sjajna atmosfera u klubu. Tako danas izgleda Ajaks.

Ali, kada se Dušanu Tadiću igra fudbal, u Holandiji nema boljeg tima. To je večeras video Herenven, domaćin ''Kopljanicima'' u meču 25. kola Eredivizije.

HERENVEN - AJAKS 1:3 (0:0)
/van Bergen 67 - Tadić 57, 60, Promes 63/

Bilo je večeras svega u Erediviziji. Zapravo, tokom današnjeg dana je bilo svega. Prvo je AZ Alkmar ubedljivo savladao Den Hag i preuzeo lidersku poziciju na tabeli. Do ovog kola, tim iz amsterdama ju je držao i pored lošijih rezultata.

Poremetilo ih je nekoliko poraza, između ostalog i taj od AZ Alkmara, pa ih je samo gol-razlika držala na vrhu. Ona je i sada glavna, jer je ajaks uspeo da se domogne prvog mesta na tabeli. Zahvaljujući Tadiću.

Srpski fudbaler se prvo raspravljao sa mladim saigračem pred očima celog stadiona. On je desnom beku svog tima govorio da ostane na mestu i da se ne ubacuje, ali Amerikanac nije slušao. Nesporazume je rešen tokom pauze, pa se u drugom delu igrao fudbal.

Tada je Tadić najbolji u Holandiji. Gol, pa još jedan posle dva minuta igre, a zatim i jedna skoro pa asistencija. Ubedljiva prednost od 3:0 je umanjena, ali pobeda (3:1) nije dovedena u pitanje. Tako je Ajaks osvojio veoma važne bodove na gostovanju.

Ekipe Ajaksa i AZ Alkmara sada imaju po 56 osvojenih bodova, ali je gol-razlika na strani tima iz amsterdama. Trećeplasirani je Fejnord sa 47 bodova i utakmicom manje, dok je PSV tek na četvrtom mestu.