Fudbal

Solskjerov "Pep-trik" u derbiju Mančestera!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

"Đavoli" su ponovo savladali gradskog rivala i upisala čak treći trijumf u međusobnim mečevima ove sezone.

Prva runda na "Etihadu" je pripala Junajtedu, dok je polufinale Liga kupa otišlo u korist Sitija. Četvrti okršaj gradskih rivala ponovo je obojio Mančester u crveno.

MANČESTER JUNAJTED - MANČESTER SITI 2:0 (1:0)
/Marsijal 30, Mektominej 90+6/

Mančester junajted je u ovaj meč ušao u želji da novim trijumfom nad ekipom Pepa Gvardiole ostane u korak sa Čelsijom i borbi za plasman u Ligu šampiona.

U tome su i uspeli, kada je tačno na trećini susreta Entoni Marsijal iskoristio izvanrednu asistenciju Bruna Fernandeša. Portugalac je "bocnuo" loptu preko Serhija Aguera i Ilkaja Gundogana, a francuski napadač je "iz prve" uspeo da matira Edersona.

Brazilski golman je imao loptu "na ruci", ali nije uspeo da bolje reaguje u toj situaciji.

Mančester junajted je bio bolji tim u tim trenucima, oštrije su napadali i činilo se da gostima Kevin de Brujne ozbiljno nedostaje.

Danijel Džejms je imao jedan dobar pokušaj, potom je Fredu zbog navodnog simuliranja dodeljen žuti karton iako je delovalo da je Brazilac nepropisno zaustavljen u šesnaestercu Sitija.

Ederson je imao par solidnih odbrana, koje su održale Siti u "rezultatskom životu", ali ofanzivno nisu dobro izgledali.

Nemanja Matić je obavljao odličan posao ispred odbrane Junajteda, a preko 70% poseda lopte Sitiju je uglavnom donelo samo to - posed lopte.

Aguero je u finišu imao jednu izglednu šansu kada nije uspeo da lepo zahvati loptu, da bi pokušaj Rahima Sterlinga u 90. minutu sa distance otišao samo u naručje Davida De Hee.

Na kraju je u 6. minutu nadoknade vremena Skot Mektominej postigao neverovatan pogodak za konačnih 2:0, kada je posle greške Edersona šutem sa 35 metara zatresao praznu mrežu gola Sitija!

Ole Gunar Solskjer je tako treći put savladao Pepa Gvardiolu ove sezone. Bilo je 2:1 i 1:0 na "Etihadu" za Junajted, dok je u prvom susretu na "Old Trafordu", u Liga kupu, Siti slavio 3:1.

Ta pobeda im je bila dovoljna za finale takmičenja koje su i osvojili, ali Junajted će moći da se podiči još jednim podatkom.

Ovo je bilo prvi put od sezone 2009/10 da su u oba ligaška meča uspeli da savladaju "građane".

PREMIJER LIGA 29. KOLO, REZULTATI, STRELCI I TABELA