Fudbal

"Bio je penal za Partizan... A trebalo je da bude i crveni!"

Autor Milutin Vujičić

Sudijski ekspert Igor Radojičić dao svoj sud o detalju sa meča Partizana i Radničkog proteklog vikenda.

Izvor: MN Press

Partizan nije igrao dobro protiv Radničkog, premda trener Savo Milošević tvrdi suprotno, ali je u 85. minutu preko Đorđa Ivanovića iz jedanaesterca stigao do vrednog trijumfa od 1:0.

Udarcu sa "kreča" prethodio je kontakt Aleksandra Todorovskog i Slobodana Uroševića, a glavni arbitar Novak Simović nije imao dilemu i odmah je pokazao na kazneni udarac, zbog čega su gostujući igrači negodovali, a treneri na konferenciji za medije odlučili da ne komentarišu suđenje.


"Bio je penal, Todorovski me je nagazio", kazao je samouvereni Slobodan Urošević za "Sportski žurnal," dok takav utisak ima i sudijski ekspert Igor Radojičić.

Doskorašnji član Sudijske komisije FSS, a sada sekretar ovog tela, gostujući na TV Arena Sport analizirao je sporne detalje tokom prethodnog vikenda, a dotakao se i dosuđenog jedanaesterca nad Slobodanom Uroševićem.


"Jeste, bio je penal! To je bio start kopačkom na stopalo", objasnio je Radojičić, a potom se dotakao detalja koji su mnogi uzimali u obzir govoreći da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Todorovski je pre nego što je nagazio Uroševića - izbio loptu van terena.

"Nebitan detalj! Bitno je da je noga Todorovskog završila na Uroševićevom stopalu. Plus, Todorovski je trebalo da dobije i žuti karton", kazao je Radojičić i objasnio da bi to kapitenu Radničkog bio drugi na meču, odnosno - isključujući.

Pogledajte detalje sa utakmice.