Fudbal

Mrkela za MONDO: Ben ima ponudu, nadam se da će uskoro potpisati

Autor Jovan Terzić

Pregovori Crvene zvezde i sjajnog napadača su se odužili, ali sportski direktor crveno-belih veruje u pozitivan ishod.

Izvor: MN Press

Tokom priprema u Turskoj, saznali smo da postoji razmimoilaženje oko iznosa plate.

Po saznanjima MONDA, Ben je tražio povišicu oko 150.000 evra, odnosno na 650.000 godišnje.

Uoči povratka u Beograd, 30-godišnji napadač je potvrdio da mu je lepo u Crvenoj zvezdi i Beogradu i da bi voleo da ostane.

"Ostalo je da dogovorimo još neke detalje", rekao je Ben 5. februara, a nešto više od mesec dana kasnije - situacija je nepromenjena.

Posle sjajne partije centarfora sa Komorskih ostrva u Šapcu, gde je dao dva gola i bio asistent za Mačva - Crvena zvezda 0:3, čime se probio na vodeće mesto liste strelaca Superlige Srbije, sa 13 golova, kontaktirali smo direktore crveno-belih, Zvezdana Terzića i Mitra Mrkelu.

I jedan i drugi su optimisti po pitanju epiloga pregovora, ali bez mnogo otkrivanja.

"U toku je sve, biće OK", kratko je poručio Terzić, dok je Mrkela bio za nijansu opširniji:

"Ben ima ponudu Crvene zvezde. Postoji obostrana zainteresovanost da se nastavi saradnja. Nadam se da ćemo uskoro potpisati ugovor".

Ukoliko se zaista radi o "samo" 150.000 evra razlike, novi ugovor Benu ne bi smeo da ima alternativu.

Reč je o jednom od najboljih stranaca koji su ikad igrali u srpskom fudbalu i veoma pouzdanom napadaču, što je dokazao više puta od kada je leta 2017. stigao iz Olimpijakosa u Zvezdu.

U 82 utakmice postigao je 46 golova, predvodivši tim kroz kvalifikacije do mesta u Ligi šampiona prošle sezone.

Ove sezone nije bio registrovan za elitno takmičenje zbog očekivanog transfera u Saudijsku Arabiju, ali je zato među najzaslužnijima za pohod na treću uzastopnu titulu prvaka Srbije i velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Pored Zvezdine, Ben navodno ima ponude iz Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nema sumnje da bi radije ostao u Beogradu ukoliko mu klub izađe u susret i povisi primanja.