Fudbal

Sve u 16 sa Raškovićem: Tri Bokina božanstva - Dijego, Roman i Karlos

Autor Nikola Janković

"Apsolutno", glasio je odgovor Sretena Raškovića na moje sledeće pitanje, koje je glasilo da li hoće (opet) da gostuje u podkastu "Sve u 16".

Kapiten i "desetka" Boke prišao je pred početak poslednje utakmice u sezoni treneru Himnazije iz La Plate i poljubio ga u usta, za sreću, dok je potpredsednik kluba mirno pio svoj sok i posmatrao krcatu "Bombonjeru" iz VIP lože.

Skoro dva sata kasnije, potpredsednik kluba i dalje je mirno pio svoj sok dok se u "boksu" pored njega veselila najbliža porodica trenera Himnazije, a na tribinama slavilo ime kapitena i "desetke" Boke, strelca novog najvažnijeg gola u istoriji najvećeg kluba u zemlji.

Svemu je direktno i konkretno doprineo River Plejt, najomraženije ime i prezime za svakog plavo-žutog stanovnika Buenos Ajresa, koji je drugim remijem u poslednja dva kola šampionata zapravo omogućio da Dijego Armando Maradona, Huan Roman Rikelme i Karlos Tevez budu na istom mestu tokom Bokine nezaboravne proslave 34. titule prvaka.

"Maradona, Rikelme i Tevez, tim redosledom", odgovorio mi je srećnik koji je dramatičan završetak argentinskog prvenstva prenosio uživo na "Areni" u noći između subote i nedelje na pitanje o tome ko su tri božanstva među navijačima Boke juniors.

"Apsolutno", glasio je odgovor Sretena Raškovića na moje sledeće pitanje, koje je glasilo da li hoće (opet) da gostuje u podkastu "Sve u 16".

Ne prvi put, ali prvi put sa namerom da pričamo o konkretnim herojima i antiherojima argentinskog fudbala, kolega koji tu strast proživljava noćima prenoseći utakmice za našu publiku bio je gost Mondo fudbalskog podkasta.

Tom prilikom ispričao nam je zbog čega misli da je Maradona bio u stanju da, u isto vreme, pripremi ekipu Himnazije da zaigra na pobedu na njegovoj "Bombonjeri" i moli se bogu da Himnazija doživi poraz na njegovoj "Bombonjeri", ma koliko to zvučalo kao oksimoron.

Zbog čega se Tevez zahvaljivao Rikelmeu, sa kojim je imao sve samo ne mirnu prošlost, šta je u magazinu "Ole" pisalo Riverovo krilo novinara, na koji način je Karlito trošio novac zarađen u Kini, a zarađivao je 820.000 dolara nedeljno, zašto se Maradoni i danas klanjaju, iako je očigledno da skupo plaća svoje životne izbore i…

...još mnogo toga o tri Bokina božanstva pogledajte u novoj "Sve u 16" epizodi na našem YouTube kanalu…

Sreten Rašković MONDO Podcast Sve u 16
Izvor: MONDO