Fudbal

Čekali smo ovaj trenutak: Andrea Pirlo postaje trener - i to u Juventusu

Autor Milutin Vujičić

Ako bude upola dobar kraj terena, kao što je bio na njemu - biće sjajan.

Veliki fudbalski virtuoz Andrea Pirlo završio je igračku karijeru 2017. godine, od tada je uživao u svom hobiju, vinu i golfu, ali sada je vreme za povratak na fudbalski teren!

Italijanski mediji pišu da je Pirlo odlučio da "nije za fotelju" i da je vreme da se posveti trenerskom zanatu, a prvi posao imaće u Juventusu.

Pirlo je prihvatio ponudu "stare dame" da od naredne sezone vodi njihov mladi tim (do 23 godine), a s obzirom na to da je fudbal igrao "glavom" - već sada se može naslutiti da bi mogao da bude veliki trener, ali naravno to treba i da dokaže.

Pirlo je po završetku igračke karijere u Njujork sitiju kratko radio i u tom klubu, ali se vratio u Italiju gde je došao do licence u društvu još nekih velikih majstora fudbala.

Juventus nije zvanično objavio ovu informaciju, ali "La stampa" prenosi da je dogovor postignut i da će Pirlo voditi ovaj tim u Seriji C.

Pirlo je inače tokom igračke karijere nastupao za Brešu, Inter, Ređinu, Milan, Juventus i pomenuti Njujork. Za reprezentaciju Italije igrao je na 116 utakmica, a sa "azurima" je postao i prvak sveta 2006. godine u Nemačkoj.