Fudbal

Lajpcigov "džoker" pisao istoriju Lige šampiona

Izvor mondo.ba

Utakmica u Nemačkoj donela je i sjajan podatak.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Red Bul Lajpcig ubedljivo je pobedio i eliminisao aktuelnog vicešampiona Evrope, Totenhem.

Klub osnovan 2009. godine, o čijem ste usponu detaljno mogli da čitate na MONDU, tako je postao sedmi nemački predstavnik koji je ušao u četvrtfinale, nakon što su ranije to uspevali Bajern, Dortmund, Bajer, Kajzerslautern, Šalke i Volfsburg.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: SVI GOLOVI LIGE ŠAMPIONA (DOK JE JOŠ IMA)!

Za "overu" tog uspeha Lajpciga bio je zadužen Emil Forsberg, rezervista koji je zamenio dvostrukog strelca Marsela Sabicera pa postigao gol za istoriju.

Šveđanin je pogodio posle samo 27 sekundi i postao jedan od igrača kome je bilo potrebno najmanje vremena da poentira posle ulaska u igru u Ligi šampiona.

Rekorder je Ukrajinac Jevgen Konopljanka, koji je igrajući za Sevilju 2015. godine pogodio posle samo 17 sekundi od ulaska u utakmici protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Na drugoj poziciji je Valer Žermen, kojem je 2017. godine, kada je bio član Monaka, bilo potrebno samo 23 sekundi od izmene da postigne pogodak u duelu sa Borusijom iz Dortmunda.

Forsbergov gol je njegov četvrti ove sezone u najjačem takmičenju, od čega je dva postigao u domaćem remiju protiv Benfike (2:2), u pretposlednjem kolu, pogodio je i protiv Liona u gostima.

Sjajna sezona Red Bula iz Lajpciga.