Fudbal

Slovenci zbog koronavirusa bez fudbala do aprila, Makedonci do daljeg

Autor mondo.ba/Anadolija

Zvanično su se oglasili fudbalski savezi dvie zemlje

Izvor: MN Press

Nacionalni šampionat u svim konkurencijama prekida se do daljeg zbog epidemije korona virusa u svetu, odlučila je Takmičarska komisija Fudbalske federacije Severne Makedonije (FFM).

Saopšteno je da se suspenduju takmičenja u Prvoj, Drugoj i Trećoj ligi, kao i u prvenstvu za žene, te u futsalu.


"
Odluka je donesena na temelju nedavnih preporuka i zabrana Ministarstva zdravlja za sprečavanje korona virusa, koje uključuju zabrane na svim javnim i privatnim okupljanjima, bez obzira na veličinu i broj učesnika - koncerte, pozorišta, bioskope, dvorane, stadione. Pre toga, u skladu s preporukama i zabranama Vlade Makedonije za sprečavanje korona virusa, Komisija za fudbal mladih odlučila je u naredne dve sedmice suspendovati sve utakmice omladinskih kategorija i utakmice Dečije lige FFM”, istakli su iz FFM.

Radi širenja korona virusa otkazana je i Redovna godišnja skupština FFM, koja je trebalo da se održi 21. marta u Skoplju.

Datum održavanja u Skupštine FFM biće naknadno određen, istakli su iz makedonske ''kuće fudbala".

Takođe, danas se oglasio i Fudbalski savez Slovenije, koji je saopštio da prekida sva takmičenja pod svojim pokroviteljstvom nakon što je Svetska zdravstvena organizacija juče proglasila pandemiju korona virusa.

Sve obrazovne ustanove širom Slovenije zatvorene su u ponedeljak, istakli su iz slovenačkog Saveza.

''Procenjeno je da je potencijalni rizik od infekcije previsok da bi se fudbalske utakmice nastavile, pa je NZS danas obustavio sva takmičenja pod svojim okriljem. NZS, takođe, preporučuje obustavu svih treninga za sve juniorske ekipe i selekcije. Mera je na snazi do kraja marta, a aktivnosti NZS na ostalim područjima nastaviće se nesmetano odvijati tokom spomenutog perioda, ali u skladu s preporukama i naredbama institucija. Nastavićemo pažljivo da pratimo situaciju i u skladu s tim ćemo poduzimati daljnje mere", piše u saopštenju za javnost NZS.

Prema poslednjim podacima Vlade Slovenije, u ovoj zemlji je do 14 časova danas potvrđeno 89 obolelih od korona virusa, a lokalni mediji prenose kako će uskoro biti proglašena epidemija.