Fudbal

Stao fudbal i u Hrvatskoj!

Autor Pavle Knežević

Lopta se neće kotrljati bar do kraja marta...

Izvor: MONDO/J. Terzić

Fudbal je zaustavljen i u Hrvatskoj! Ova zemlja je poslednja u nizu "žrtava" virusa korona.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) poslušao je tako preporuku nadležnih o širenju zaraze kovid-19, tako da fudbala neće biti do kraja marta.

"U skladu sa preporukama Centralne države kancelarije za sport o odlaganju svih međunarodnih i nacionalnih sportskih takmičenja svih nivoa, a imajući u vidu preporuke štaba za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tela donela su odluku o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Hrvatskoj", navodi se u saopštenju HNS.

Ova odluka odnosi se na sva takmičenja: muška, ženska, sve lige HNS, lokalnih liga i međuopštinskih liga, malog fudbala, utakmice kupa, mlađih kategorija, seniora i veterana.

HNS je preporučio da se za treninge svi koji se bave fudbalom pridržavaju bezbednosnih uputstava Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu, da bi se "odvijali u što bezbednijim uslovima po zdravlje sportista".

Već su otkazane Serija A, Primera, Primeira i brojne druge lige, uključujući i one u regionu, ali prvenstvo u Srbiji se nastavlja. Zajednica klubova izdala je uputstva i preporuke klubovima kako da se ponašaju tokom epidemije.

Crvena zvezda je pozvala ljude masovno na proslavu rođendana u subotu, a nadležni su izdali uputstva za ponašanje.