Fudbal

Voždovac je na novom početku: Da li i dalje neće "ležati" Partizanu?

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

"Zmajevi" posle pet poraza u nizu dočekuju crno-bele, koje su pobedili u prethodna dva meča. Na klupi Voždovčana sedeće novi trener, sa ciljem da trgne ekipu.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Voždovca u subotu dočekuju Partizan pred praznim tribinama i pod vođstvom novog šefa stručnog štaba.

Trener "zmajeva" uoči sutrašnje utakmice (15.30 časova) postao je Jovan Damjanović, doskorašnji sportski direktor kluba koji je nasledio doskorašnjeg šefa struke Radeta Kokovića.

Voždovac je uoči ovog meča doživeo pet poraza u nizu, pa je u klubu procenjeno da je najbolje da Damjanović sedne na klupu kao 2018, kada je vodio ekipu kao privremeno rešenje u tri utakmice.

Sada je definitivno dobio poverenje uprave i to bez prefiksa "vršilac dužnosti".

"Trenutno se nalazimo u ne toliko prijatnoj situaciji nakon pet vezanih poraza, ali mislim da to nije realna slika ovog tima i onoga što momci mogu. Pokazali su u prvom delu prvenstva da su ekipa za velika dela, samo je potrebno da se vratimo na pravi kolosek. Imamo kvalitetan tim i sjajnu grupu igrača, to će uskoro izaći na videlo. Sutrašnja utakmica sa Partizanom bi trebala da bude praznik fudbala. Dolazi nam ozbiljan protivnik, a mi ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem svetlu", rekao je on.

Izvor: MN Press

Voždovac još dugo neće računati na teško povređene Nemanju Pejčinovića i Nemanju Vučića, a pravo nastupa nema ni kapiten Nemanja Nikolić, zbog kartona.

Takođe, pravo nastupa nema ni jedan od najboljih igrača "zmajeva" Jovan Nišić, jer je napravljen takav dogovor sa Partizanom pri transferu centralnog veziste na krov tržnog centra u Zaplanjskoj ulici.

Uz te loše vesti za Damjanovića, neizvestan i je nastup golmana Marka Ilića.

"Bilo kako bilo, ko god da izađe sutra na teren biće ono najbolje što Voždovac ima", dodao je Damjanović.

U prvom ovosezonskom duelu, Voždovac je 6. oktobra iznenadio Partizan u Humskoj i pobedio 2:1, golovima sada suspendovanog kapitena Nikolića i napadača Marka Devića, koji je u zimskoj pauzi napustio beogradski klub.

I međusobnom meču pre toga, "zmajevi" su takođe savladali crno-bele, prošlog proleća na "Krovu".

Da li će i pod Damjanovićevim vođstvom biti nezgodan rival favoritu iz Humske?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt