Fudbal

Zvezda čuva svog NAJVAŽNIJEG stranca: Potpisano!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Posle dugih i na momente neizvesnih pregovora, pouzdani napadač stavio potpis na novi ugovor sa crveno-belima.

Izvor: MN Press

El Fardu Ben (30) mogao bi da ostane u Crvenoj zvezdi čak pet godina.

Iskusni napadač, verovatno najznačajniji stranac u klupskoj istoriji, potpisao je ovog petka novi, trogodišnji ugovor, prema kojem će igrati na "Marakani" do 2023. 

Iako mu je aktuelni ugovor isticao za tri meseca i iako dogovor nije postignut ekspresno, dve strane su našle način da nastave saradnju. Na obostrano zadovoljstvo.

Ben je prošlog leta bio nadomak odlaska iz Zvezde, čak je i otputovao iz Srbije i nije bio registrovan za Ligu šampiona, ali se potom vratio iz Azije neobavljenog posla, pa igrao za crveno-bele samo u domaćem takmičenju. I praktično na svakoj utakmici pokazivao koliko je nedostajao ekipi na najvećoj sceni.

Posle današnjeg potpisa, više neće biti nedoumica oko njegovog statusa, pa će mirniji nego do sada ostati jedan od vođa ekipe Dejana Stankovića.

Pregovori trajali oko povišice

Prema saznanju MONDA, Ben je tražio 150 hiljada evra veću godišnju platu od sadašnje, koja iznosi 500 hiljada.

"Prezadovoljan sam nastavkom saradnje, jer je to bila obostrana želja", rekao je za klupski sajt ofanzivac iz Komora, koji je u Zvezdinom dresu odigrao 82 utakmice i postigao 46 golova, uz 18 asistencija.

"Srećan sam u Crvenoj zvezdi, porodica i ja smo zavoleli klub, grad, Srbiju i osećamo se ovde kao kod svoje kuće. Uživam na terenu svakog dana, srećan sam dok nosim ovaj dres i ponosan sam što sam deo ovakvog kluba. Verujem da će Crvena zvezda nastaviti da pobeđuje, osvaja trofeje i nadam se da ćemo obradovati verne navijače dobrom igrom i rezultatima", istakao je Ben.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela naglasio je da je nekadašnji igrač Olimpijakosa izuzetno bitan za ekipu i klub.

"Igrom, odnosom prema poslu i klubu, apsolutno je zaslužio sve pojvale i drago mi je da smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja će trajati po ugovoru do juna 2023. godine", izjavio je direktor crveno-belih, pohvalivši igrača koji ima veoma važnu ulogu i kod Dejana Stankovića, kao što je bio značajan i Vladanu Milojeviću, koji ga je i doveo iz Grčke na "Marakanu".