Fudbal

Rastanak Zahoviča i Maribora posle 13 godina

Izvor mondo.ba

Davno beše ta 2007. kada je stigao "u fotelju".

Rođen u Mariboru 1971. godine, proslavljeni slovenački internacionalac Zlatko Zahovič je nakon bogate igračke karijere obavljao ulogu sportskog direktora u istoimenom klubu.

Na tu funkciju nekadašnji ofanzivni vezista stupio je sad već daleke 2007. godine, a danas je petnaestostruki osvajač titule u slovenačkoj ligi i aktuelni šampion ove zemlje objavio da je saradnji Zahovića i kluba došao kraj.

''Završena je priča koja je započeta 1. avgusta 2007. godine. Sa Zlatanom smo se rastali na prijateljski način. Odluka je donesena na njegovu inicijativu i sporazumnim razlazom stavljena je tačka na našu saradnju. S obzirom na stanje koje po pitanju korona virusa vlada i u našoj zemlji, nismo bili u mogućnosti da odluku o rastanku sa Zahovićem saopštimo na zvaničnoj konferenciji za novinare. Maribor se zahvaljuje Zlatanu Zahoviču za nemerljiv doprinos u politici kluba koja je donela brojne trofeje i postavila klub na mapu Evrope'', navedeno je u saopštenju slovenačkog kluba.

Zahovičev prvi klub po odlasku iz Slovenije bio je beogradski Partizan, čiji dres je nosio od 1989. do 1993. godine, uz izuzetak od jedne sezone koju je proveo na pozajmici u zrenjaninskom Proleteru.

Preselio se potom u Portugal, gde je igrao za Vitoriju i Porto, odakle je 1999. godine prešao u Grčku, u Olimpijakos. Igrao je i za Valensiju i Benfiku.

Sa reprezentacijom Slovenije, za koju je odigrao 80 utakmica i postigao 35 golova, učestvovao je na dva velika takmičenja – Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji i Mundijalu dve godine kasnije u Japanu i Južnoj Koreji.

Tagovi