Fudbal

Papu Gomez priča o životu pod "koronom": Kao u horor filmu, ulice su puste

Autor Pavle Knežević

Italija je u blokadi zbog virusa korona

Kapiten Atalante Papu Gomez pričao je o životu u Italiji u vreme virusa korona, odnosno na šta ga podseća trenutna situacija pod vanrednim stanjem.

"Kao u horor filmu, nema nikoga na ulicama", ispričao je Argentinac.

Cela Italija nalazi se u karantinu u pokušaju da se spreči širenje koronavirusa. U početku je to bila samo Severna Italija, gde je bilo najviše zaraženih, ali sada je cela zemlja "pod ključem", a rade samo supermarketi.

"Nema nikoga na ulicama. Navijači moraju da poštuju pravila", ispričao je Gomez za Radio Club 94.7, a preneo Football Italia.

"Jedina stvar koja radi su supermarketi, ali na internetu možete naručiti sve i onda vam to donesu. Ulice su prazne, kao u horor filmu. Ne preterujem. Stalno dobijamo vesti iz Argentine. Bilo bi lepo kada bi ljudi počeli da preduzimaju potrebne mere, pošto sada veoma olako shvataju vrlo složenu situaciju", ispričao je on.

Atalanta se plasirala u četvrtfinale Lige šampiona, koja je suspendovana, baš kao i Serija A i ne zna se kada će se nastaviti.

"U Bergamu imamo oko 400 slučajeva. Znamo da je ljubav naših navijača sjajna, ali moramo da poštujemo pravila i ostanemo u svojim kućama", rekao je Papu Gomez.