Uživo

Zanimljiv fudbal na "krovu", pobeda Partizana i prelep gol Stojčeva!

Partizan pobedio Voždovac na "krovu" u meču 26. kola Superlige Srbije. Strelci za crno-bele Šćekić i Matić, za domaćina Stojčev.

Izvor: MN Press, Nebojsa Parausic

U senci globalne krize izazvane pandemijom zbog koronavirusa, održane su utakmice 26. kola Superlige Srbije. Evropa i svet paralisani su zbog širenja zaraze, a domaći fudbalski šampionat je jedno od retkih ne samo fudbalskih, već i sportskih takmičenja koje nije otkazano.

Fudbalski savez Srbije i Zajednica klubova, na preporuku Vlade Srbije, doneli su odluku da se ove subote igra, ali uz rigorozne mere – bez publike, bez pozdrava, bez izjava, bez fotoreportera pored terena...


Partizan je gostovao na "krovu", gde su "zmajevi" s novim trenerom, dojučerašnjim sportskim direktorom Jovanom Damjanovićem, tražili izlaz iz rezultatske krize.

Nisu ga našli.

Bodovi, posle velike borbe svih 90 miniuta, odlaze u Humsku. "Parni valjak" se bolje snašao u drugom delu i golovima Aleksandra Šćekića i Bojana Matića stigao do trijumfa 2:1 (0:0). Strelac veoma lepog pogotka za "zmajeve" bio je Miloš Stojčev.

Da su napadači Voždovca imali malo više koncentracije, vrlo lako su mogli do boda. Ipak, ni za trijumf crno-belih se ne može reći da je ne zaslužen. Sve je bilo gotovo u desetak minuta drugog poluvremena, tačnije od 62. do 69. minuta, kada su i viđena sva tri pogotka.

Prvo se Aleksandra Šćekić odlično snašao ispred gola domaćina i odbijenu loptu golmana Ilića smestio glavom u mrežu. Odmah u sledećem napadu mladi Dragan Stojisavljević je imao veliku šansu za izjednačenje, ali sa samo par metara nije uspeo da savlada Vladimira Stojkovića.


Kazna je usledila brzo...

Filip Stevanović poveo je napad Partizana u 65, odigrao je za Bojana Matića, koji je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora duplirao prednost svog tima.


Delovalo je da je meč na "krovu rešen, ali je rezultatska neizvestnost potrajala do samog kraja. Najzaslužniji za to je iskusni Miloš Stojčev, koji je prelepim golom u 69. smanjio na 1:2. Gađao je dalji ugao iskosa sa leve strane, sa preko 20 metara, i pogodio.


Bilo je šansi na obe strane do kraja, međutim rezultat se nije menjao.

Partizan ostaje na drugom mestu posle 26. kola, dok je Voždovcu sada ugrožena osma pozicija.


VOŽDOVAC
: Ilić – Lasickas (od 84' Živojinović), Mikić, Cvetković, Hajdin – Zličić, Stojčev – Živković, Georgijevski (od 59' Stojisavljević), Janković – Stuparević (od 75' Cvetičanin). Trener: Jovan Damjanović.

PARTIZAN: Stojković – Brežančić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 71' Ivanović), L. Pavlović, Asano (od 56' F. Stevanović) – Matić (od 90+2' Smiljanić). Trener: Savo Milošević.

Izvor mondo.rs
17:21

KRAJ! Partizan je pobedio 2:1.

17:19

Matić je propustio veliku šansu! Nije dobro reagovao, iako je bio sam ispred Ilića.

17:18

Još tri minuta će se igrati!

17:10

Ovako je danas na "krovu"!

Izvor: MN Press

17:08

UMALO IZJEDNAČENJE!

Cvetičanin je odlično prošao po levoj strani, uposlio Lasickasa, koji je prebacio gol, Lepa šansa za "zmajeve".

17:05

1:2 - VIDEO, majstorija Miloša Stojčeva!

17:04

Trenutni sastavi na terenu:

VOŽDOVAC: Ilić – Lasickas, Mikić, Cvetković, Hajdin – Zličić, Stojčev – Živković, Georgijevski (od 59' Stojisavljević), Janković – Stuparević (od 75' Cvetičanin).

PARTIZAN: Stojković – Brežančić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 71' Ivanović), L. Pavlović, Asano (od 56' Stevanović) – Matić.

17:01

0:1 - VIDEO

16:58

GOLČINA!

"Zmajevi" su smanjili na 1:2! Prelep gol postigao je Miloš Stojčev u 69. minutu. Iskosa sa leve strane, sa preko 20 metara pogodio je bliži Stojkovićev ugao. Vrlo lepo! Gledamo odličnu utakmicu.

16:54

BOJAN MATIĆ!

Golom napadača koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Vojvodine u Humsku, Partizan je za samo tri minuta stigao do kapitalne prednosti. Matiću je loptu dodao Stevanović, a ovaj je sa 16 metara savladao Ilića.

16:52

Nepuna dva minuta posle prvog gola, umalo i drugi.

Ali za izjednačenje. Sjajnu šansu propustio je tinejdžer "zmajeva"! Njegov udarac glavom završio je pored gola.

16:49

GOOOL!

Partizan vodi od 62. minuta...

Dosta su crno-beli komplikovali, ali su na kraju uspeli da stignu do pogotka. Povratnu loptu je zakačio Ilić, a na pravom mestu se našao Aleksandar Šćekić.

16:47

I Damjanović menja

Stojisavljević umesto Georgijevskog od 59. minuta.

16:45

Dobra šansa...

Imao ju je Partizan u 57. minutu. Strahinja Pavlović ostao je sam posle kornera, ali nije baš najbolje zahvatio loptu glavom. 

16:43

Prva izmena!

Milošević je zamenio Asana, a priliku u nastavku dao je Filipu Stevanoviću.

16:38

Nastavljena je utakmica, nema golova 0:0!

16:15

Još minut...

16:11

Vrlo zanimljiva utakmica na "krovu". Bilo je prilika na obe strane, igra se otvoreno. Nedostaju samo golovi!

16:00

SJAJNA ŠANSA ZA VOŽDOVAC!

Još bolji je bio Urošević u 29. minutu! Levi bek Partizana, koji danas igra na desnoj strani, ispravio je grešku Brežančića i sprečio Georgijevskog, koji je ostao sam ispred Stojkovića, da ga savlada. Doduše, vrlo spor bio je igrač "zmajeva".

15:55

Prilika za Stojčeva!

U 24. minutu Stuparević je vrlo lepo proigrao Stojčeva, ispred kojeg je reagovao Urošević. Voždovac je imao dobru šansu, dobio je samo korner.

15:54

Bojan Matić je iskosa sa leve strane gađao bliži ugao, ali je golman Ilić vrlo raspoložen danas.

15:51

Strahinja Pavlović je bio blizu gola!

Štoper Partizana u 20. minutu preselio se u kazneni prostor Voždovca zbog kornera. Golman Ilić je posle intervencije odbio loptu pravo do defanzivca crno-belih, koji je bio na šest-sedam metara, ali je šutirao preko gola.

15:43

DVE PRILIKE - PO JEDNA NA OBE STRANE!

U 11. minutu bilo je vrlo zanimljivo. Prvo je Voždovac propustio šansu, jer posle cenatršuta sa leve strane nisu stigli ni Stojčev, ni Lasickas. A odmah u sledećem napadu, Zdjelar je sjajno proigrao Asana, koji ne koristi "jedan na jedan" sa Ilićem.

15:35

Pritisak Partizana!

Crno-beli izvršili su pritisak na gol Voždovca. Partizan je u četvrtom minutu izveo dva kornera, posle drugog Asano je imao dobru šansu za udarac, ali je loše šutirao.

15:31

Utakmica je počela, na "krovu" se čuje kao u bunaru.

15:30

BEZ RUKOVANJA!

15:29

Igrači izlaze na teren...

Očekuje se početak meča na "krovu"...

14:43

Ovo su sastavi za koje su se opredelili treneri Damjanović i Milošević.

VOŽDOVAC: Ilić – Lasickas, Mikić, Cvetković, Hajdin – Zličić, Stojčev – Živković, Georgijevski (od 59' Stojisavljević), Janković – Stuparević (od 75' Cvetičanin).

PARTIZAN: Stojković – Brežančić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević  – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 71' Ivanović), L. Pavlović, Asano (od 56' Stevanović) – Matić.

Ukratko

  • VOŽDOVAC: Ilić – Lasickas (od 84' Živojinović), Mikić, Cvetković, Hajdin – Zličić, Stojčev – Živković, Georgijevski (od 59' Stojisavljević), Janković – Stuparević (od 75' Cvetičanin). Trener: Jovan Damjanović.
  • PARTIZAN: Stojković – Brežančić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 71' Ivanović), L. Pavlović, Asano (od 56' F. Stevanović) – Matić (od 90+2' Smiljanić). Trener: Savo Milošević
učitaj još +