Fudbal

Pošto postoji klauzula, Juventus ima plan - put do Holanda je otvoren?

Izvor mondo.ba

Mladi norveški napadač Erling Braut Holand se ponovo našao na meti Juventusa.

Mladi norveški napadač Erling Braut Holand se ponovo našao na meti Juventusa.

Nakon što je torinski klub u januarskom prelaznom roku izgubio bitku sa Borusijom iz Dortmunda kad je u pitanju Holandov transfer iz Red Bul Salcburga, "bjankoneri" su skovali drugi plan da dovedu 19-godišnjeg Norvežanina.

Prema pisanju "Bilda", Holand ima odštetnu klauzulu u iznosu od 75 miliona evra, ali ne može da napusti "Vestfalen" pre 2022. godine.

Juventus je uz još nekoliko klubova u Evropi spreman da to finansijski isprati, a osim toga imaju odlične odnose sa Holandovim menadžerom Minom Rajolom, koji bi mogao da bude presudan u celom poslu.

Holand je po dolasku u "milionere" za sumu od 20 miliona evra prosto "eksplodirao". Na 11 mečeva u dresu Borusije postigao je 12 golova, a u prvom delu sezone je odigrao 22 meča za Salcburg. U dresu tog tima je postigao 28 golova.

Za mladog Norvežanina, koji će naredni meč u reprezentaciji igrati protiv Srbije, prethodne zime su bili zainteresovani svi veliki evropski timovi. Juventus i Mančester junajted su bili najozbiljniji među njima, ali je napadač doneo drugačiju odluku. Uskoro će takve muke imati i njegov brat.

Nedavno je, nakon ispadanja Borusije iz Dortmunda, Erling Braut Holand ponovo bio u žiži javnosti, jer su fudbaleri PSŽ-a pobedu proslavili njegovim provociranjem. Nejmar i ekipa su trijumf u Ligi šampiona slavili na nalčin na koji to radi sin nekadašnjeg fudbaler Mančester sitija.