BIZNIS

Bivši fudbaler Zvezde: Kupujem tim koji igra Ligu Evrope!

Autor Milutin Vujičić

Sećate se Blagoja Georgijeva? Planira da uloži u fudbal...

Izvor: MN Press

Većina fudbalskih takmičenja obustavljena je zbog pandemije korona virusa, ali to ne sprečava nekadašnjeg bugarskog reprezentativca Blagoja Georgijeva da "uđe" u ovaj biznis.

Kako prenose mediji iz susedne Bugarske - njegova namera je da uskoro kupi fudbalski klub.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, za koju je nastupao u sezoni 2006/07 i ostavio solidan utisak, uverava da je trenutno u pregovorima oko kluba koji nije iz Bugarske.

"Da, istina je da imam plan da kupim fudbalski klub i u ozbiljnim smo pregovorima. Taj tim je iz inostranstva, nije naš... Mogu samo da kažem da skoro svake godine u UEFA takmičenjima, preciznije u Ligi Evrope", saopštio je Blagoj Georgijev za "bTV".

Bivši reprezentativac Bugarske u karijeri je nosio dres Slavije iz Sofije, Alaves, Duizburga, Tereka, Amkara, Rubina i Orenburga u kom je završio karijeru 2017. godine.

"Prestar sam da igram, ali mogu da vodim klub. To će biti moj tim i uradiću sve da uspem, uvešću sigurno disciplinu, to je najbitnije. Druga najvažnija stvar jeste da se igrači zabavljaju dok igraju", kazao je Georijev koji je imao i kontroverznih poteza po završetku igračke karijere - poput toga da je učestvovao u jednom rijaliti programu u Bugarskoj.

Šta mislite, koju ekipu planira da kupi?