Fudbal

Proleter najubedljiviji danas, Rad ponovo u problemima

Izvor mondo.rs

Pet golova novosadskog tima u okršaju sa jednom od najslabijih ekipa u ligi.

Izvor: MN Press

U Evropi fudbal uglavnom stoji, ali se zato u Srbiji igra ''za sve pare''. U čak četiri termina, danas je kompletirano 26. kolo Superlige. Krenulo se iz Sente, gde je TSC domaćin, a završava se u Beogradu i Novom Sadu.

Jedna od poslednje dve utakmice bio je susret Proletera i Rada, timova iz donjeg dela tabele. Novosađani će bezbrižno čekati kraj  prvenstva, kada god on bude na rasporedu, dok momcima sa Banjice to neće biti lako.

PROLETER - RAD 5:0 (1:0)
/Radinović 30 p, Mirosavljev 51, Babić 53, Joković 66, Rušević 90/

Posebno nakon ovako ubedljivog poraza u Novom Sadu. Izabranicima Marka Mićovića je odbrana najslabija tačka ovog proleća, pa su u drugom uzastopnom kolu primili četiri pogotka.

Nedavno je na Banjici TSC uspeo da postigne toliko, mada je tada i Rad bio raspucan, ali sada beogradski klub nije mogao ništa. Slomio je nalet domaćina na početku drugog dela.

Prvi pogodak bio je delo Radinovića sa bele tačke, nakon pola sata fudbala. to je bio i rezultat na pauzi, a pitanje pobednika je u nastavku odlučeno posle nekoliko minuta.

Mirosavljev je pogodio u 51. minutu, Babić dva minuta kasnije, a Joković je u 66. postavio 4:0 za Proleter! Pobedu je ulepšao Rušević, pogotkom u poslednjem minutu meča.To je ujedno i najubedljivija pobeda u ovom kolu Superlige.

Runda u kojoj je Crvena zvezda dočekala Napredak, Partizan gostovao Voždovcu, TSC na otvaranju runde slavio pogotkom sa penala, a zatim se nekoliko mečeva igralo u terminu od 16 časova, možda je i poslednje ''regularno'' u srpskom fudbalu.

Ukoliko nadležni organi odluče da suspenduju prvenstvo, kao što je slučaj u mnogim zemljama, moraćemo da sačekamo na ponovni izlazak srpskih fudbalera na terene. Do tada će rad imati mnogo brige, jer su pretposlednji na tabeli, dok Proleter ne mora da razmišlja o borbi za opstanak.

Proleter: 91 Petrić, 3 Mitrović, 6 Pejić, 7 Karaklajić (od 60. Smiljanić), 9 Mirosavljev (od 68. Rušević), 12 Marjanović, 15 Joković, 17 Radinović (od 77. Šćepanović), 22 Andrejević, 26 Tanasin, 30 Babić

Rad: 26 Marković, 7 Perendija, 9 Kasalica, 14 Trifunović M, 18 Petrović, 19 Tanasijević (od 52. Lazarević), 20 Milošević (od 73. Stjepanović), 22 Busnić, 55 Ilić (od 63. Trifunović V), 87 Trninić, 99 Kaluđerović

REZULTATE KOMPLETNOG KOLA I TABELU POGLEDAJTE OVDE!