Fudbal

Ovako je izgledao haos na Dorćolu: Policija odvela kapitena

Autor Mladen Šolak

Dao je gol, dobio žuti karton, pa završio u policijskoj stanici.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbalska predstava, u pravom smislu te reči.

Utakmica GSP Polet Dorćol - Jedinstvo Surčin (1:2) odigrana je bez publike, ali je na njoj bilo toliko događaja da je zaista šteta što to niko nije gledao sa tribina.

U izveštaju "Sportskog žurnala" piše da je meč pre svega kasnio čak 28 minuta, jer su fudbaleri oba tima i službena lica čekali doktora.

Kada je duel počeo, najspremniji je bio kapiten Dorćola Marko Stanovčić, koji je bio glavni akter, na svaki način, o čemu je MONDO pisao u subotu, posle meča.

Dao je gol za vođstvo domaćih 1:0, skrivio penal kojim je Milenković izjednačio na 1:1 u 48. minutu, potom je dobio žuti karton zbog prigovora sudiji, a onda je posle trijumfa gostiju golom u 93. minutu bio izuzetno ljut.

"Po završetku utakmice, u službenim prostorijama ispred svlačionice, želeo je da istera pravdu sa arbitrom Nikolom Rabrenovićem. Nezvanično, pored nekolicime saigrača koji su ispred svlačionice sprečili incident težih razmera, uz psovke i uvrede je odgurnuo Rabrenovića nasrtajem u predelu ramena", objavio je beogradski list.

Posle toga se gužva raščistila, u službene prostorije stigli su organi reda i posle legimitisanja odveli Stanovčića u policijsku stanicu, gde je dao izjavu.

 "Nekoliko minuta kasnije, sudija Rabrenović je kako propisi nalažu prevezen vozilom Hitne pomoći u Urgentni centar", takođe piše u izveštaju meča.

Miodrag Sovtić, prvi čovek GSP Polet Dorćola, posle meča nije krivio arbitra za poraz, već ga je pohvalio:

"Odlično suđenje. Penal je bio za goste. Rabrenović je sudio bez greške, nije uticao na rezultat. Sudija nikoga nije oštetio. Kad bi nam svi tako sudili bilo bi lepo. Loše smo igrali, organizovano u prvom, slabo u drugom poluvremenu. Nisam zadovoljan".

Pročitajte MONDO reportažu o klubu ispod zidina Kalemegdana.

Tagovi