Fudbal

Fudbaler heroj Ferare u najtežim vremenima: Golim rukama na pljačkaša

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Igrač ekipe SPAL Tijago Cionek uhvatio je lopova koji je krao po jednoj od retko otvorenih prodavnica u "zaključanoj" Italiji

U vremenu kada se Italija suočava sa jednom od najvećih kriza u poslednjih nekoliko decenija, zbog širenja korona virusa, neverovatna priča stiže iz Ferare.

Defanzivac ekipe SPAL Tijago Cionek zaslužio je pohvale gradonačelnika Ferare, pošto je osujetio kriminalca u nastojanju da opljačka prodavnicu.

Takozvane "duvandžinice" među retkim su objektima kojima je dozvoljen rad u vreme totalnog karantina u kojem se Italija nalazi, pa su tako postale lak plen za kriminalce.

Nasilnik je pokušao da pobegne sa robom koju nije platio, ali nije uspeo u u toj nameri jer ga je Cionek stigao, uhvatio i držao sve dok nije stigla policija.

"Nakon što sam čuo vest, telefonirao sam Cioneku i lično mu se zahvalio", rekao je gradonačelnik Ferare Alan Fabri.

"Njegov gest je bio velikodušan, a dodatno dobija na vrednosti zbog teškog vremena u kojem se nalazimo. Videti pljačku i intervenisati, bez straha, loviti lopova po ulici, pokazatelj je da mu je stalo do onoga što se dešava u ovom gradu", dodao je Fabri.

Cionek trenutno ne trenira, ali je očigledno i dalje u dobroj formi…