Fudbal

Kompanija OMRAŽENOG vlasnika Hofenhajma blizu leka za korona virus!

Autor Milutin Vujičić

"Ku**in sine!", skandirali su navijači u Bundes ligi zbog čega su utakmice prekidane, a kompanija ovog milijardera blizu je otkrića za svetski problem broj jedan: COVID-19.

Nemački milijarder Ditmar Hop (79) prošlog meseca postao je "zvezda" Bundes lige nakon što su mnoge utakmice ovog takmičenja prekidane zbog pogrdnog skandiranja navijača.

Vlasnika Hofenhajma "uzela je na zub" većina navijača, a najdalje su otišli navijači Bajerna koji su mu skandirali da je "ku**in sin". Zbog toga je njihov meč protiv Hofenhajma bio prekinut, čelnici kluba iz Minhena molili su publiku da se smiri, a utakmica je potom nastavljena bez ikakvog takmičarskog rizika - pošto su se igrači dva kluba samo dodavali između sebe do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Pisali smo već na MONDU ko je i šta je Ditmar Hop, i zbog čega se zamerio navijačima, ali možda bi trebalo da čujemo i drugu stranu priče...

Kako prenosi nemački list "Špigl", omraženi vlasnik Hofenhajma mogao bi da postane heroj borbe protiv korona virusa pošto je kompanija koja je u njegovom vlasništvu ("CureVav") nadomak pronalaska leka (vakcine) koji će zaustaviti Covid-19.

Tim naučnika koji radi za "CureVav" nalazi se u finalnoj fazi pronalaska vakcine koja bi pomogla u sprečavanju širenja pandemije, što je potvrdio i sam Hop naglasivši da će lek biti dostupan svima.


U javnosti se pojavila čak informacija da je Ditmaru Hopu čak stigla ponuda i predsednika SAD Donalda Trampa da upravo Amerikancima "prodaju patent" za lek za milijardu dolara, međutim "zli" vlasnik Hofenhajma odbio je takvu mogućnost.

Ipak mu je stalo da pravo na vakcinu protiv korona virusa imaju svi, a ne samo pojedinci tako što će mu platiti ogroman novac...

Možda na kraju nije tako loš tip?