TELEFONSKI INTERVJU

Predsednik Zvezde o karantinu: Gimnastika i knjiga umesto kafe sa Džajom

Autor Jovan Terzić

Svetozar Toza Mijailović, koji spada u grupu građana kojima je savetovano da ne izlaze iz svojih domova tokom vanrednog stanja, za MONDO priča o tome kako provodi vreme.

Izvor: MN Press

Predsednik FK Crvena zvezda, Svetozar Toza Mijailovic, 8. januara je napunio 73 godine i uveliko spada u grupu gradana kojima je preporuceno da ne izlaze iz svojih domova tokom vanrednog stanja uvedenog zbog širenja korona virusa.

Inace je svakodnevno na stadionu Rajko Mitic, pa smo ga pozvali da cujemo kako je proveo prvi dan u izolaciji.

"Nedostaje mi neposredna komunikacija i redovna kafa sa Džajom (Dragan Džajic) i Kuletom Acimovicem (Jovan Acimovic), ali treba dosledno poštovati ono što je receno i ne izlagadi se riziku. Zato bih i uputio apel svima da se ponašaju u skladu sa preporukama strucnih lica", rekao je Mijailovic za MONDO.

Redovne šetnje uz reku morace da pricekaju, ali je predsednik crveno-belih smislio alternativu.

"Šetam koliko je to moguce u kucnim uslovima i radim gimnastiku. Trudim se da budem u kondiciji". 

Supruga trenutno nije u Beogradu, pa su cerka i sin zaduženi su za dostavu hrane.

"Sve mi je lepo organizovano i moje je samo da se pridržavam saveta. U meduvremenu se opuštam uz knjigu 'Manastir', Milomira Ðukanovica, jedno baš zanimljivo štivo, i gledam Zvezda TV, što bih svima preporucio".

Objasnio nam je Mijailovic i šta se trenutno dešava na adresi Ljutice Bogdana 1.

"Što se kluba tice, on funkcioniše zbog igre, a to je sada u drugom planu, pa se radi na tome da objekat 'živi'. Radi se po režimu koji je dozvoljen u ovakvim situacijama. Svi stariju su kod kuce i, po potrebi, rade odande, a jedan deo mladih je na radnom mestu. Imamo sposobne ljude i siguran sam da nece biti problema. Živimo u vreme razvijene tehnologije, što dosta olakšava komunikaciju i svi smo u redovnom kontaktu", istakao je Zvezdin predsednik.