Fudbal

Zadovoljan i FSS: Pozdravi od UEFA za Kokezu i Blana

Autor Vladimir Sukdolak Izvor Tanjug

Gensek FSS Jovan Šurbatović je posle diskusije preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donete najbolje moguće odluke.

Izvor: MN Press

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i potpredsednik Marko Pantelić zaraženi su korona virusom, čije je šrenje planetom dovelo do odlaganja i otkazivanja brojnih sportskih takmičenja. Velike posledice usled pandemije Covid-19 trpi i UEFA, koja je u utorak održala konferencijsku vezu sa svojih 55 članica, a Srbiju je predstavljao generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Odluke su jasne - završnice nacionalnih šampionata, Lige šampiona i Liga Evrope održaće se tokom leta, dok će Evropsko prvenstvo biti pomereno za narednu godinu.


Šurbatović je  posle diskusije preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donete najbolje moguće odluke.


"Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa korona virusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta", izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

Kako je naveo, predsednik Čeferin je posebno pozdravio predsednika Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak.

"Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu. Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom", poručio je Šurbatović.