Fudbal

Nije kao Ronaldo, Abramovič ZAPRAVO daje hotel na raspologanje

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Ruski vlasnik kluba sa "Stamford bridža" želi da pomogne u borbi protiv korona viursa.

Čelsi je rešio da u teškim vremenima bude na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna.

Njihov vlasnik Roman Abramovič rešio je da preda na raspologanje hotel u sklopu stadiona "Stamford bridž" radnicima u zdravstvu!

Zdravstveni radnici iz severozapadnog Londona dobiće smeštaj u hotelu u Čelsijevom kompleksu u naredna dva meseca, ne bi li i oni dali svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.

Abramovič i njegovi saradnici smatraju da je najbolji način na koji klub može da pomogne da obezbede sobe za smeštaj i noćenje zdravstvenim radnicima koji rade u Londonu.

Ovi radnici često moraju da rade do kasno i produžene smene, ne bi li se izborili protiv opasne pandemije, a neretko i nemaju vremena za duža putovanja do kuće.

Abramovič će pokriit troškove smeštaja za naredna dva meseca, a možda i to bude bilo produženo ukoliko situacija to bude zahtevala.

"Broj dostupnih soba zavisiće od potražnje, ali potencijalno bi sve sobe u hotelu Milenijum mogle da budu predate u ovu službu. Radnici koji imaju simptome virusa neće moći da ga koriste", navodi se u saopštenju Čelsija.

Pre nekoliko dana se iz Španije pojavila informacija da je Kristijano Ronaldo svoje hotele navodno dao na raspolaganje u slične svrhe, ali ispostavilo se da su to, modernim rečnikom rečeno, "fake news"...