Fudbal

Kaljari (NE) ostaje u kući!

Izvor mondo.ba

U danu koji je odnio najviše žrtava u Italiji klub sa Sardinije, koji promoviše ostanak u kući, objavio da počinje sa treninzima!?

Kompletna Italija odavno je paralisana zbog pandemije koronavirusa, a ovu sredu Italijani će pamtiti kao jedan od najcrnjih dana.

U protekla 24 časa registrovano je 4207 zaraženih i čak 475 umrlih uprkos tome što je u Italiji sve (malo prekasno) stalo.


Serija A, kao i sva ostala sportska takmičenja su suspendovana, među zaraženima je sve veći broj sportista, iako su mnogi od njih od izolaciji.

U takvim okolnostima pomalo i iznenađujuća objava Kaljarija, koji je danas saopštio da se prva ekipa od ponedeljka vraća treninzima.

"Kaljari vas obaveštava da od ponedjeljka, 23. marta nastavlja sa treninzima. Igrači će tokom treninga biti podeljeni u grupe kako bismo obezbedili poštovanje zdravstvenih propisa“, naveo je klub u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Pomalo i čudna odluka kluba sa Sardinije koji inače heštegom #IORESTOACASA na svom tviter nalogu promoviše kampanju ostanka u kućama.

I to na najteži dan za Italijane od pojave koronavirusa!