Fudbal

Sari ne može više da pravi Žoržinja od Pjanića, hoće stvarnog Žoržinja

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Otkako je Mauricio Sari ostavio reprezentativca BiH na klupi u derbiju sa Interom, pojačale su se spekulacije koje povezuju Pjanića sa odlaskom iz redova Juventusa.

Iako je celi svijet okupiran borbom protiv širenja koronavirusa, neki fudbalski klubovi su počeli da razmišljaju o pojačanjima za letni prelazni rok.

Tako bi, prema navodima italijanskih medija, Juventus ovog leta mogao predložiti direktnu razmenu Čelsiju, u kojoj bi Miralem Pjanić otišao put Londona, a u suprotnom pravcu krenuo Žoržinjo.

Možda će vas zanimati


Od kada je Mauricio Sari ostavio Pjanića na klupi u derbiju sa Interom, koji je Juventus uz jednu od najboljih partija ove sezone dobio rezultatom 2:0, pojačale su se spekulacije koje povezuju reprezentativca BiH sa odlaskom.

Prethodnih dana se pojavljivala opcija da majstor za slobodne udarce pređe u Pariz i pojača PSŽ, ali sada kao destinacija pomenut London. Prema italijanskim medijima nazire se rešenje koje će odgovarati svim stranama.

Ideja je da "stara dama" Pjanića pošalje u Čelsi u zamenu za italijanskog reprezentativca Žoržinja. Pritom, "plavci" su zimus pokazivali interes za sjajnog vezistu.

Ukoliko dođe do realizacije razmene Sari će, nakon Napolija i Čelsija, ponovo sarađivati sa Žoržinjom. To je ono što je želeo još prethodnog leta, kada mu se nijedan od vezista koje je zatekao u Torinu nije uklapao u sistem.

Tada je ''na kastingu'' ulogu osvojio Miralem Pjanić, ali nije bio dovoljno verna kopija. Ulogu kakvu je u prethodnim timova Mauricija Sarija imao Žoržinju nisu umeli da odglume Rabio, Matuidi, Kedira i ostali vezisti italijanskog šampiona.