Fudbal

Legende Mančester junajteda su LEGENDE!

Izvor mondo.rs

Bivši fudbaleri "đavola" pomažu lekarima u Engleskoj.

Geri Nevil i Rajan Gigs upisani su u istoriju kluba sa „Old Traforda“ sa kojim su zajedno osvojili 54 trofeja, zbog čega ih osim navijača Mančester junajteda poštuju i svi iskreni ljubitelji fudbala.

To poštovanje sigurno će biti i veće nakon njihovog humanog gesta kojim su se uključili u borbu protiv koronavirusa.


Dvojac Mančestera ustupio je svoje hotele na besplatno korišćenje zdravstvenim radnicima kako bi pomogao u suzbijanju širenja koronavirusa.

Hoteli "Stock Exchange" u centru grada i "Football" na Old Trafordu biće zatvoreni za javnost, čime će se osloboditi 176 kreveta za Nacionalnu zdravstvenu službu i drugo medicinsko osoblje.

Bivši kapiten Mančester junajteda, Geri Nevil, rekao je da niko od njegovog osoblja neće biti višak ili otići na neplaćeno odsustvo.

"Ovo je nešto zbog čega smo presretni, jer smo uspeli postići dogovor. Upravo u ovom trenutku cela naša industrija mora pokazati solidarnost, ne samo za naše osoblje u ovim nesigurnim vremenima, već i za ljude kojima je smeštaj najpotrebniji u narednim mesecima", rekao je Nevil za britanske medije i dodao:

"Naše osoblje upravljaće hotelom normalno, a zdravstveni radnici smeju odsesti bez ikakvih troškova kada im bude potrebna izolacija daleko od članova porodice, koji bi mogli biti ugroženi."

Oba će biti zatvorena za javnost u nedelju i dostupni zdravstvenim radnicima od petka, nakon konsultacija sa zdravstvenom službom u oblasti Grejter Mančester.

Inače, ovo nije prvi put da Nevil i Gigs čine ovako nešto.

Zgradu mančesterske berze kupili su 2013. godine i krenuli u njeno adaptiranje u hotel, a krajem 2015. godine dozvolili su beskućnicima da provedu zimu u njoj pre nego što su otvorili "Stock Exchange", sada hotel sa 35 soba.