Fudbal

Reči hrvatskog fudbalera: Ja sam u rizičnoj grupi, držite se pravila

Izvor mondo.rs

Nekadašnji as Bundeslige i Premijer lige ima snažnu poruku.

Nastupio je na dva Svetsko prvenstva i na Evropskom prvenstvu 2008. godine. Godinu dana pre toga je imao transplataciju bubrega, a probleme sa tim organom ima skoro deceniju i po.

Nosio je dres Sent Paulija, Verdera, Nanta, Boltona i Majnca, pre nego što je bio primoran da završi karijeru. Sada je u ugroženoj grupi.

Zato Ivan Klasnić, čovek sa preko 40 nastupa za reprezentaciju, poziva ljude na oprez. Zapravo, moli ih da se pridržavaju pravila kako bi posao lekara bio što lakši.

Klasnić je na svom instagram profilu podelio sliku napravljenu pre tri godine, kada mu je treći put presađen bubreg. Sada je dobro, ali njegov imuni sistem i dalje nije dovoljno snažan.


Zato Ivan, uz snažnu poruku, poziva ljude da se drže pravila. ''Lekari i bolničko osoblje su došli do svog maksimuma, nemojmo im praviti još više posla'' su reči koje je napisao na kraju svog obraćanja.

Klasnić je bio strelac gola za reprezentaciju u meču protiv Turske 2008. godine, ali je u samom finišu produžetka Semih Šenturk poravnao rezultat i odveo meč u penale. Turska je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Hrvatsku.