Fudbal

MONDO anketa: Šta rade fudbaleri u karantinu - knjige, filmovi ili igrice?

Autori Goran Arbutina Dragan Šutvić Izvor mondo.ba

U našoj anketi učestvovali su vezista Borca Vladan Danilović i štoper Rudar Prijedora Nemanja Pekija.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poput brojnih svetskih zemalja, korona virus je registrovan i u Bosni i Hercegovini, gde je, zaključno sa pisanjem ovog teksta, zaraženo 67 lica.

Pandemija virusa Covid-19 stopirala je brojna sportska takmičenja u državi, pa su, između ostalog, na prinudnu pauzu do daljnjeg otišli i fudbaleri. 

U MONDO anketi, u sredu smo imali priliku da čujemo kako pauzu provodi krilni napadač banjalučkog Borca, Almedin Ziljkić, a kontaktirali smo i njegovog saigrača, fudbalera sredine terena, Vladana Danilovića.

"Želim da pošaljem poruku podrške svim onim ljudima koji su ostali na poslu zbog nas i naše sigurnosti", rekao je na početku razgovora za naš portal Borčev prvotimac.

Što se tiče provođenja vremena u karantinu...

"Najviše vremena provodim čitajući knjige. Za mene prednost uvek imaju dela duhovnog karaktera, ali tu su i neke sa životnom tematikom, odnosno u kojima se piše o situacijama sa kojima se susrećemo iz dana u dan i koje nam daju motiv kako za trening, tako i za život i mnoge druge stvari", naveo je Danilović, koji, prema sopstvenom priznanju, vreme prekraćuje i gledanjem filmova.

"Najviše gledam akcione filmove, ali se nađe vremena i za komedije", ističe mladi fudbaler sredine terena kluba iz Platonove ulice.

Šta, sa druge strane, radi defanzivac Rudara iz Prijedora, Nemanja Pekija?

"Najviše vremena provodim kod kuće, gledajući filmove, seriju 'La Casa de Papel' i igrajući Football Manager sa bratom", kratak je bio član "rudara".