Fudbal

Italijanska legenda u šoku: Ovo je PAKAO! Umro mi je drug, odnose tela...

Autor Mladen Šolak

Čuveni fudbaler takođe teško dolazi sebi dok njegova zemlja prolazi kroz katastrofalan period.

Ceo svet u šoku prati kako Italija gubi bitku protiv virusa korona i svakodnevno broji nove stotine preminulih

Dok svake večeri iz te zemlje slušamo informacije o novim ciframa i srazmerama tragedije koja je zahvatila evropsko žarište virusa "Kovid-19", Italijani su u neverici zbog svakodnevnih, snažnih udaraca za naciju.

Roberto Manćini, fudbalska legenda i aktuelni selektor tamošnje reprezentacije, takođe izuzetno teško podnosi šta se događa.

"Veoma brinem zbog svojih roditelja, koji žive u Jesiju (njegovom rodnom mestu, prim. novin), iako su dobro", rekao je on.

"Zvala me je sestra da mi kaže da je od posledica zaraze virusom preminuo moj drug iz detinjstva. Igrali smo fudbal zajedno kao deca, radio je za lokalnu humanitarnu organizaciju...". 

Nažalost, iz Italije svakodnevno dolaze nove slike vojnih vozila koja odvoze preminule u sanducima. I Manćinija ti prizori izuzetno bole.

"Te slike konvoja vojnih vozila su kao udarci u lice. Niko nije bio spreman za ovaj pakao. Apsurdno je i neprihvatljivo da ljudi umiru jer nemamo dovoljno kreveta za intenzivnu negu. Lekari rade herojski posao", rekao je on.

U Italiji je teško, ali on ističe i da nema nameru da ode iz zemlje.