Fudbal

I Dijego Simeone u humanoj akciji: Pomozimo onima koji brinu o nama!

Izvor mondo.ba

Zajedno sa suprugom Karlom Pereirom, Simeone se uključio u akciju prikupljanja pomoći za kupovinu svega onoga što je u ovom trenutku potrebno zdravstvenim ustanovama kako bi se lakše izborile sa opasnim virusom.

Uz Italiju, u ovom trenutku je Španija najveće žarište koronavirusa.

Prema poslednjim podacima, u ovoj zemlji je aktivno blizu 30.000 slučajeva zaraze, a najkritičnija situacija je u prestonici, Madridu. 

Upravo iz tog grada stižu poruke ohrabrenja od komandanta Atletika Dijega Simeonea, koji se, zajedno sa suprugom Karlom Pereirom, uključio u akciju prikupljanja pomoći za kupovinu svega onoga što je u ovom trenutku potrebno zdravstvenim ustanovama kako bi se lakše izborile sa opasnim virusom.

Akcija se odvija u saradnji sa Crvenim krstom i Fondacijom Atletiko Madrida, a dvojac je pozvao sve koji su u mogućnosti da doniraju sredstva, kako bi "rat" sa koronavirusom trajao što kraće.

"Znate da se borimo protiv velikog rivala, virusa korona", rekao je Simeone.

"Zajedno sa Crvenim krstom i klupskom fondacijom, pozivamo vas na saradnju kako bismo pomogli onima koji u ovom trenutku vrše nadljudske napore da pomognu nama".

Nakon zaraze koronavirusom, u Španiji je, nažalost, preminulo više od 2.000 lica, dok se isto toliko nalazi u kritičnom stanju.

Akcije najugroženijima već su pokrenuli mnogi sportisti i sportski radnici, od Žozea Murinja, preko italijanskog ragbiste, pa do domaćih primera poput Dejana Stankovića.