Fudbal

Predsednik Sampdorije ima konkretan predlog: Znam da bi me Lotito ubio...

Izvor mondo.ba

Kontroverzni predsednik Sampdorije o nastavku sezone u Seriji A.

Serija A je prekinuta pre više od 15 dana.

Italijani su se u tom trenutku nadali da će biti prilike za nastavak, međutim ispostavilo se da je to bio početak surove borbe sa koronavirusom u kojoj je do danas preminulo preko 7.000 ljudi.

"Tik" pre nego što će sve, pa i fudbal, stati - Juventus je pobedio Inter 2:0 i popeo se na prvo mesto sa bodom prednosti u odnosu na Lacio.

Na pitanje da li bi, i kada, prvenstvno moglo biti nastavljeno, predsednik Sampdorije Masimo Ferero odgovorio je da ne vidi način kako bi se sezona mogla privesti kraju i da je ovde kraj.

"Borba za 'skudeto'? Znam da bi me Klaudio Lotito ubio zbog ovoga, ali to je život, za mene je ovo kraj, sezona je gotova, prema trenutnom stanju na tabeli", rekao je Ferero za "Radio Radio".

On je pojasnio svoju izjavu.

"Ovako bi trebalo: Hipotetički, možemo da odvojimo mesec dana za pripreme, od 4. aprila do 4. maja, odigramo 12 utakmica, uđemo u avgust i šta onda? Šta će se desiti sa narednom sezonom? Hajde da pričamo o sledećoj sezoni, ne ovoj", jasan je prvi čovek kluba iz Đenove.

Njegov stav je da trenutnih 20 ekipa iz Serije A treba i dogodine da nastupa u najvišem rangu, u koji bi plasman izborile i dve prvoplasirane ekipe iz Serije B. To su u ovom trenutku Benevento i Krotone.