Fudbal

Širer je siguran: Kejn bi mogao da ode za godinu dana, ako...

Izvor mondo.ba

Najbolji strelac u istoriji engleskog Premijeršipa Alan Širer dao je savet napadaču Totenhema Hariju Kejnu, koji ima kakve-takve šanse da ga svrgne sa trona najboljih golgetera Engleske.

Izvor: MN Press

Alan Širer smatra da Heri Kejn treba da napusti klub iz Londona ukoliko "Spursi" ne osvoje nijedan trofej u narednih 12 meseci.

Nakon što je prošle sezone Totenhem stigao do finala Lige šampiona, ove godine Totenhem nije izdržao pritisak, pa je umesto menadžera Maurisija Poketina, na klupu imenovan Žoze Murinjo. Ali, ni pod palicom portugalskog stručnjaka nisu cvetale ruže, pa je Totenhem pre prekida Premijer lige zbog pandemije koronavirusa, bio samo osmi na tabeli engleskog prvenstva.

"Pretpostavljam da, ako ništa ne osvoji u sledećih 12 meseci, onda mora da ode. Mislim da će ostati još godinu, a ako ne bude titula, otići će", rekao je Širer za podkast "Match of the Day: Top 10", a prenose engleski mediji.

Kejn bi ujedno mogao u budućnosti da svrgne Širera sa večne liste najboljih golgetera Premijer lige, iako je nekadašnji napadač Sautemptona, Blekburna i Njukasla rekorder sa ubedljivih 260 pogodaka. Centarfor Totenhama zasad je zabeležio 136 golova.

Izvor: MN Press/arhiva

"Zavisi od njegove spremnosti. Biće mu teško. Dao je mnogo golova dosad, ali ako ostane u formi i u Premijer ligi... Mnogo je tih ako, biće mu teško, ali rekord će da padne jednog dana", rekao je Širer.

Kejn je od Nove godine povredio potkolenicu na meču sa Sautemptonom, a pre nekoliko dana je za klupski sajt priznao da je zadovoljan napretkom njegovog oporavka.

"Dobro sam, sa stanovišta rehabilitacije i ličnog mišljenja, stvarno radim dobro. Sad sam u dobroj fazi i naporno vežbam, mnogo rehabilitacije i čekam da vidim šta će se desiti kad se nastavi sezona"
, izjavio je engleski reprezentativac.

Hari Kejn je član Totenhema od 2004. godine, a šansu u prvom timu je dobio 2009. godine. Pored ''Pevaca'' je igrao i za Lejton Orijent, Milvol, Norič i Lester, timove u kojima je bio na pozajmicama.