BRAVO MAJSTORE

"Madrid se ponosi tobom": De Hea donirao 300.000€ rodnom gradu!

Izvor mondo.ba

Značajna pomoć u borbi sa virusom korona.

Nije mali broj sportista i klubova širom planete koji su, u jeku pandemije korona virusa, odlučili da doniranjem novčanih sredstava pomognu onima koji je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Pisali smo, između ostalog, ranije o kapitenu Reala Serhiju Ramosu, koji je donirao 260.000 maski zdravstvenim ustanovama. Engleski premijerligaš Votfordje medicinarima ustupio svoj dom "Vikaridž Roud" na korištenje, Pari sen Žermen je pokrenuo akciju prodaje dresova od čega bi sav prihod bio uplaćen radnicima u zdravstvu, Bajernov dvojac Leon Gorecka – Jošua Kimih takođe je pokrenuo projekat pomoći i donirao 1.000.000 evra...

Najsvežiji primjer stiže nam iz Engleske: španski čuvar mreže David de Hea, koji trenutno brani boje Mančester junajteda, odlučio je da donira 270.000 funti (što je 300.000 evra) lokalnim vlastima u Madridu, gradu koji je, u ovom trenutku, najveće žarište korona virusa na Pirinejskom poluostrvu.

De Hea, koji je i ranije pomagao zemlji u nevolji (donirao 175.000 funti prošle godine nakon olujnog nevremena u kojem su život izgubili sedmoro ljudi), nije želeo da se medijski eksponira u novonastaloj situaciji.

Njegov potez je, ipak, dospeo u sredstva informisanja nakon što se putem društvene mreže Tviter oglasila predsednica pokrajine Izabel Dijaz Ajuso.

"Hvala, De Hea. Pomoć koja je stigla biće jedna od ključnih u borbi sa virusom Covid-19. Večno zahvalni, ponosni na tebe", napisala je predsednica regije.


U Španiji je trenutno registrovano više od 46.000 aktivnih slučajeva zaraze.