Fudbal

Milik napušta Napoli, u redu već čekaju dva velikana

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Posle četiri godine Poljak odlazi iz Napulja.

Arkadijuš Milik ovog leta napustiće redove Napolija, a za njegove usluge zainteresovani su Atletiko Madrid i Milan, pišu italijanski mediji.

Milik je ove sezone na 22 meča postigao 12 golova, a ugovor mu ističe u junu 2021. godine.

Kako prenosi "RAI", nema naznaka da bi isti mogao biti produžen, pa će Napolitanci iskoristiti jednu od poslednjih prilika da zarade nešto na 26-godišnjem Poljaku.

Navodno su kontakti već uspostavljeni sa španskim timom, dok postoji šansa da Milik ostane u Italiji i pojača redove rivala sa "San Sira".

Milika bi, prema pisanju italijanskih medija, trebalo da nasledi Andrea Petanja, koji je u januaru potpisao za Napoli, ali je od početka kalendarske godine igrao na pozajmici u SPAL-u.

Poljski internacionalac je u Napulj stigao u leto 2016. godine iz Ajaksa, u transferu vrednom 35 miliona evra, kako bi nadomestio odlazak Gonzala Iguaina u Juventus.

Osim Petanje, na "San Paolu" su u potrazi za još jednim napadačem.

Čini se da je propala ideja o dolasku kapitena Torina Andree Belotija, dok je malo izvesno da bi mogli da angažuju Luku Jovića ili najboljeg strijelca lige Ćiru Imobilea, igrače koji su takođe na "radaru" kluba s juga Italije.