Fudbal

"Visina plata fudbalera će se drastično promeniti zbog koronavirusa"

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Prvi operativac Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige je mišljenja da bi svjetski fudbal mogao pretrpeti nesagledive posledice.

Pandemija koronavirusa utiče na skoro sve sfere života, pa tako i na fudbal, a prvi operativac Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige je mišljenja da bi svetski fudbal mogao pretrjeti nesagledive posledice.

"Niko sa sigurnošću ne može tačno reći šta nas dalje čeka i kako će ova kriza uticati na fudbal u idućim nedeljama, mesecima i godinama. Posledice će biti velike, to je već sada jasno. Fudbal će se promeniti. Zbog toga smo odlučili da sve planove o kupovini novih igrača zasad blokiramo i stavimo na čekanje", rekao je Rumenige za njemačke medije.

Istakao je kako će se sigurno smanjiti i plate fudbalera u narednom periodu.

"Već sad mogu predvideti jednu stvar: Visina odšteta i plata u Evropi će se drastično promeniti i moraće se revidirati. Kupovina i prodaja će se ujednačiti na tržištu", kazao je Rumenige.

Sličnog mišljenja je i nekadašnji predsjednik Bavaraca Uli Henes, koji smatra da ubuduće neće biti transfera koji će prelaziti cifru od 100 miliona evra.