OSTAVKA

Kad pandemija prođe, Marko Mišković više neće biti tu

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Dosadašnji predsednik FK Napredak podneo je ostavku na tu funkciju.

Izvor: MN Press

I tome je došao kraj! Marko Mišković više nije predsednik Fudbalskog kluba Napredak!

Tu informaciju je u ponedeljak potvrdio klub iz Kruševca na svojim društvenim mrežama.

Napredak je objavio ostavku dosadašnjeg predsednika kluba, u kojoj je Mišković obrazložio razloge napuštanja pozicije, kao i napomenuo šta je sve učinjeno u prethodnom periodu.

"Posle više od osam godina vođenja Fudbalskog kluba Napredak, podnosim ostavku na mesto predsednika kluba. Preuzimam potpunu odgovornost za lošu sezonu. Veliki obim mojih privatnih obaveza je razlog mog sve manjeg prisustva u Napretku", navodi Mišković na početku.

"Napredak je klub koji ne može da čeka i mora konstantno da napreduje, jer ime i tradicija to zahtevaju. On traži više od celog čoveka, a ja, u ovom momentu ne mogu da pružim to "više"", istakao je dosadašnji predsednik kluba sa stadiona "Mladost".

Mišković je još jednom napomenuo da je u trenutku preuzimanja kluba Napredak bio "u trenucima gašenja, sa 1,5 miliona evra duga i na pragu ispadanja u treći rang".


"Danas, sa ponosom mogu da kažem da smo za osam godina isključivo privatnim sredstvima finansirali apsolutno sve - od kompletnih troškova kluba do svih komunalnih troškova za održavanje Gradskog stadiona. Danas Napredak ostavljamo u punom sjaju, na putu stare slave, finansijski pozitivnim i sa odličnom infrastrukturom", stoji u ostavci Marka Miškovića.

Napredak se u trenutku prekida Superlige Srbije zbog pandemije korona virusa nalazi na 12. mestu sa 26 bodova iz 26 utakmica, a za vreme Miškovićevog mandata, Kruševljani su se dva puta vraćali u najviši rang iz Prve lige Srbije osvajavši to takmičenje u sezonama 2012/13 i 2015/16.