Fudbal

Predsednik Breše jasan: Mi se na teren vraćati nećemo, pa nek izgubmo sve!

Autor Pavle Knežević

Masimo Čelino veruje da bi nastavak sezone bilo "čisto ludilo".

Predsednik Breše, poslednjeg tima na tabeli Serije A, rekao je da nema smisla pokušavati završiti trenutnu sezonu.

Masimo Čelino je, štaviše, rekao da bi pre odustao od svake utakmice i prihvatio službeni poraz nego što bi izveo svoje igrače na teren.

U Italiji je vanredno stanje i zabrana kretanja od 9. marta, a premijer Đuzepe Konte rekao je u sredu da će ove mere ostati na snazi najmanje do 13. aprila. On je, međutim, istakao da će vlada početi da ublažava mere isključivo ako to odobre naučni savetnici.

Što se tiče fudbala, niko predstavu nema kada bi sezona mogla da se nastavi, ili čak kada bi treninzi mogli da počnu.

"Ova sezona više nema smisla. Stali smo, nijedan tim više neće biti kao što je bio, a igranje bez publike ugrožava zdravlje sportiste. Vratiti se sada u neki normalni ritam je čisto ludilo. Ako nam narede da igramo, spreman sam da ne izvedem tim, pa neka izgubimo svaku utakmicu 3:0", rekao je Čelino za Gazetu delo sport.

Nije samo to razlog, tu je još jedan moćniji. Čelino ne želi da se igraju mečevi: "Iz poštovanja prema građanima Breše i njihovim voljenima koji više nisu sa nama".

Postoji ideja da se sezona završi u avgustu ili septembru, što je za ovog fudbalskog radnika, nekadašnjeg vlasnika Kaljarija i Lidsa smešno.

On je odbacio i tvrdnje da samo želi da spasi Brešu ispadanja iz Serije A, rekavši da je tim zasluženo poslednji i da je on kriv za to. To je u skladu sa ranijim razmišljanjima da i titula nije toliko bitna.

"Sezona mora da se završi do 30. juna, što je poslednji rok za predstavljanje poslova kluba i ugovore igrača. Da bismo produžili sezonu, moramo da promenimo sva nacionalna i međunarodna pravila: ugovore igrača, poslovanje kluba, krajnje rokove sa bankama, prelazni rok, pripreme, početak nove sezone. To bi bio apsolutni haos, a zbog čega?", upitao je Čelino.