Fudbal

On postaje prvi fudbaler sa zarađenom milijardom dolara!

Izvor mondo.ba

Zvezda Juventusa Kristijano Ronaldo postaće treći sportista na svetu koji je u karijeri zaradio milijardu dolara.

Nakon golfera Tajgera Vudsa i boksera Flojda Mejvedera, koji su tokom karijera prešli "magičnu" brojku od milijardu dolara zarade, uskoro će i jedan fudbaler dostići tu basnoslovnu cifru, preneo je "Biznis Insajder".

Reč je o asu "stare dame" Kristijanu Ronaldu, koji je samo u 2019. godini zaradio oko 100 miliona evra zahvaljujući vlastitom brendu CR7.

Do kraja godine se očekuje da dosegne brojku od milijardu evra, čak i uz tromesečno smanjenje plate u Juventusu na koje je pristao kao i ostatak njegovih saigrača u Torinu.

Samo je kapiten Barselone Lionel Mesi zaradio više od Ronalda prošle sezone, ali činjenica da je 35-godišnji Portugalac skoro 18 sezona profesionalac, pa će vrlo izvesno postati prvi fudbaler sa zarađenom milijardom.

Portugalac je karijeru počeo u Sportingu iz Lisabona, a kasnije je igrao u Mančester Junajtedu, Real Madridu i od leta 2018. u Juventusu.

Takođe, list navodi da će švajcarski teniser Rodžer Federer ove godine dostići do milijardu zarade i to kao prvi igrač "belog sporta", a od neaktivnih sportista, najviše je zaradio nekadašnja košarkaška legenda Majkl Džordan, koji je na trećem mestu iza Vudsa i Mejvedera.