Fudbal

Barsa IPAK kupuje u PSŽ-u i jedan čovek je glavni krivac

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Izgleda da su Katalonci rešili koga žele da dovedu ovog leta...

Fudbala možda nema već neko vreme, ali to ne znači da neće biti prelaznog roka. Klubovi će i pored novonastalog haosa usled pandemije korona virusa i dalje morati da planiraju svoje timove za narednu sezonu čak iako ne znaju kada će aktuelnu završiti.

A čini se i da je Barselona baš rešila da pazari u Parizu.

Nakon priča da su ozbiljno "zagrizli" za povratak Nejmara u svoje redove, Barselona se sada nameračila na Lejvina Kurzavu!

Francuski levi bek će ovog leta ostati bez ugovora jer mu aktuelni u Pari sen Žermenu ističe i sva je prilika da ga neće produžiti. To znači da će Barsa moći da ga dovede bez obeštećenja, a i sam igrač će tako dobiti priliku za veću platu.

Priča se da je ključni čovek u čitavom poslu Kija Jurabčijan. On je novi agent Kurzave od februara i tada su se stvari promenile. Jurabčijan je agent koji ima dobre odnose sa Barsom, jer je pomogao u dovođenju Filipea Kutinja i golmana Neta.

Barselonin plan je da (ponovo) izmene stvari u odbrani i dovedu Kurzavu kao rezervnu opciju za Đordija Albu.

Španac je "zakucan" u prvoj postavi na svojoj poziciji i teško da bi Kurzava to mogao da promeni, ali bi promenio budućnost Žuniora Firpa.

Momak koji je stigao iz Betisa bi tako morao da napusti klub, makar i na pozajmicu, pošto nije uspeo da se pokaže kao dovoljno dobro pojačanje, doduše stigao je prošlog leta u klub.

Reklo bi se da Barsa i Kurzava neće imati mnogo problema da se dogovore...