Fudbal

Kod njih nema krize: Spremili 165 miliona evra za transfere!

Izvor mondo.ba

U prethodna dva prelazna roka nisu potrošili ni evro, na leto će pokušati sve da nadoknade.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Pandemija korona virusa i globalna ekonomska kriza koja tek sledi izgleda nisu problem za čelnike Čelsija, koji su navodno spremili 165 miliona evra za letni prelazni rok, kako bi "nadoknadili" sve ono propušteno u dve prethodne "pijace".

Ukoliko je pisanje "Dejli Stara" zaista tačno, to znači da će Frenk Lampard biti na "slatkim mukama", imajući mogućnost da bira koga će dovesti u svoj tim u trenucima kada će malo koji klub moći da parira ponudama "plavaca". 

S obzirom na sankcije FIFA leta 2019. godine - zbog kupovine maloletnih igrača i uplitanja "treće strane" u transfere - londonski tim nije imao pravo kupovine novih igrača, tako da nije potrošen niti jedan evro. Iako su bili u prilici da trguju šest meseci kasnije, u januaru ove godine, odlučili su da se drže fudbalera koje su imali do tada.

Čini se da to nije bila loša ideja, pošto je Čelsi trenutno na četvrtom mestu Premijer lige, odnosno poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

A, sledi i jačanje igračkog kadra.

Nekoliko je igrača koji se već sada povezuju sa klubom sa "Stamford bridža", pre svih dvojac iz Barselone - Felipe Kutinjo (koji neće ostati na pozajmici u Bajernu iz Minhena) i Samjuel Umtiti.

Takođe, Lampardov tim trebalo bi da bude ojačan na poziciji desnog beka.

Borusijin Ašraf Hakimi jedan je od igrača koji se pominju za ovu poziciju. Marokanac u Dortmundu igra kao pozajmljen igrač iz Real Madrida, te još nije poznato da li će ga "milioneri" otkupiti na kraju sezone.

Uprkos činjenici da će se mnogi klubovi zbog koronavirusa susresti sa finansijskim problemima, očigledno da ima i onih koji neće brinuti o tome, nego će na sve načine pokušati da što bolje iskoriste predstojeći prelazni rok i smanjenu konkurenciju.