Fudbal

Pandemija uzima danak: Bornmut prodaje nosioce igre?

Izvor mondo.ba

Menadžment engleskog premijerligaša poseže za drastičnijim merama

Pandemija koronavirusa čini svoje, brojni klubovi odlučuju se na smanjenja plata fudbalerima kako bi zadržali radna mesta van igračkog sektora, a neki će, sa druge strane, posegnuti za još drastičnijim merama.

Konkretno, govorimo o engleskom premijerligašu Bornmutu, odnosno njegovom vlasniku, ruskom biznismenu Maksimu Deminu.

Prema pisanjima britanskih medija, odlučio da na predstojećoj transfer pijaci, kad god to bude, stavi sve svoje ključne igrače kako bi ublažio posledice krize koja će neminovno doći.

Na transferlisti će se, između ostalog, naći i najbolji strijelac ovog tima Kalum Vilson, koji je ove sezone postigao osam golova za "trešnjice". Vrlo izvesno je da ista sudbina čeka i ofanzivnog vezistu Džošuu Kinga, koji je u takmičarskoj sezoni 19/20 poentirao četiri puta.

Svoje ime će na ovom papiru naći još neki igrači, poput čuvara mreže Asmira Begovića koji se nalazi na pozajmici u Milanu, a videćemo koliko će klub zaraditi od njihovih odlazaka, odnosno koliko će eventualni kupci moći da izdvoje.

U međuvremenu, trener Bornmuta Edi Hau postao je prvi trener u Premijer ligi koji je dobrovoljno pristao na smanjenje plate.

U trenutku prekida Premijer lige, Bornmut se nalazio na 18. mestu, jednom od onih koje vodi u Čempionšip, uz 27 bodova, koliko imaju i Votford i Vest Hem, koji su ispred zbog bolje gol-razlike.