Fudbal

Alešandre Pato ima "skromne" planove: Hoću da se vratim u Milan

Izvor mondo.ba

Iskusni Brazilac razmišlja o povratku na "San Siro".

Otkako je 2013. napustio "San Siro", Alešandre Pato pao je u "zaborav" kod ljubitelja evropskog fudbala.

Po odlasku iz Milana, 30-godišnji Brazilac tri godine je ponovo nastupao u domovini (karijeru počeo u Internasionalu), ali nije se naigrao u dresu Korintijansa i Sao Paola.

Zatim se kratko vratio u Evropu, prvo u Čelsi, pa Viljareal, ali ni tamo nije imao bogzna kakav učinak, posle čega se otisnuo u daleku Kinu.

Posle dve godine nastupa u Tjanđinu, 2019. po drugi put obukao je dres Sao Paola, ali nekada sjajni napadač ne želi da se zadrži u Brazilu, nego sanja povratak na Stari kontinent.

"Voleo bih se da se vratim u Evropu, a bilo bi lepo da to bude Milan", rekao je Pato novinarima "Gazeta delo sporta".

A na "San Siru" je proveo naljepše trenutke svoje karijere.

Na 150 mečeva u dresu "rosonera" strelac je bio 63 puta, i pomogao je klubu da 2011. godine osvojio svoj poslednji "skudeto" pre nego što je počela dominacija Juventusa.

"Nakon što osvojim Kopa Libertadores, vratiću se u Evropu", optimista je Pato.

"Bio sam tužan prethodnih godina gledajući Milan u veoma teškom stanju. Ali, klub želi sveži početak i većina navijača je uverena da će u tome uspeti", poručio je iskusni Brazilac.

Ističe da bi bilo sjajno ponovo deliti teren sa Zlatanom Ibrahimovićem, dok se nada i ponovnoj saradnji sa Paolom Maldinijem, koji se trenutno oporavlja od korona virusa, iako postoji mogućnost da i on napusti klub, kao što je to nedavno učinio sportski direktor Zvonimir Boban.

"Klub treba da ga pusti da radi svoj posao. Zna šta ovaj klub predstavlja u Italiji i siguran sam da će s njim uspeti da ga vrate u vrh. Milan mora da se fokusira i na Ibrahimovića, koji je izuzetno važan za mlade igrače i uvek predstavlja pretnju po protivnički gol", zaključio je Pato.