Fudbal

Posle pretnji - blaži tonovi: Evo šta danas poručuje Čeferin

Izvor mondo.ba

Poslednja izjava predsednika UEFA posebno će se dopasti navijačima "redsa"

Izvor: MN Press

Ipak, od strane prvog čoveka evropskog fudbala, Slovenca Aleksandra Čeferina, danas, u izjavi za tamošnje medije, stižu umirujući i "normalniji" tonovi.

"Glavni i odgovorni urednik" fudbala na Starom kontinentu se u izjavi za list "Ekipa" dotakao se takmičenja koje se nalazi u slovenačkom komšiliku – elitnom italijanskom rangu, koje je odloženo na neodređeno vreme.

"Serija A će se nastaviti. Optimista sam i verujem u to iako u ovom trenutku ništa ne mogu da obećam ni da garantujem. Inače, nastavak svih takmičenja varira od države do države. Međutim, mogu da garantujem da nećemo sigurno ugrožavati živote ljudi i slušaćemo preporuke, kako bismo našli najbolje rešenje za svaku ligu onda kad nam zdravstvene službe daju zeleno svetlo", rekao je Slovenac, koji se u ovom intervjuu dotakao i Liverpula.

Tim sa Enfilda na titulu u engleskom šampionatu čeka "okruglo" tri decenije, a u trenutku prekida FA Premijer lige, već je "spustio ruku na pehar" (25 bodova više od Mančester sitija devet kola pre kraja).

I tu, u najvećoj mjeri, dolazimo do gore pomenutih mirnijih tonova...

"Ne vidim nijedan način koji bi Liverpul ostavio bez titule. Ako se Englezi vrate odigravanju utakmica, titula je skoro izvesno njihova. Ako se bilo gde ne nastavi prvenstvo, preporučljivo je da se šampionima proglase ekipe koje su u trenutku prekida bile na prvim mestima".

A što se tiče evropskih kupova...

"Kad je u pitanju Liga šampiona, očekujemo da se završi u formatu koji je postojao i pre stopiranja takmičenja".