Fudbal

Hrvati imaju tri plana, Superliga se još nije oglasila

Izvor mondo.rs Izvor Beta

HNS napravio tre moguća scenarija za završetak sezone posle pandemije korona virusa. Najkasnije do 12. avgusta bi šampionat u komšiluku trebalo da bude završen.

Izvor: MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) usvojio je danas tri verzije izmena kalendara takmičenja u Prvoj i Drugoj HNL i Kupu Hrvatske, a zbog aktuelne situacije sa pandemijom COVID-19.

"Prema preporuci krovne evropske fudbalske organizacije, Uefe, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspešan završetak takmičarske godine. S obzirom na to da je dalji tok epidemije korona virusa nepredvidiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri verzije izmene kalendara takmičenja", navodi se u saopštenju HNS-a, prenosi agencija Hina.


Prema najboljoj opciji po pitanju epidemiološke situacije u Hrvatskoj, takmičenje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 16. maja, a završeno 19. jula. Finale Kupa bilo bi odigrano 25. jula, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 26. i 29. jula. Za aktivaciju tog scenarija konačni rok za objavu je 20. april.

U drugoj opciji, takmičenje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 30. maja, a završeno 26. jula. Finale Kupa bi u tom slučaju bilo odigrano 1. avgusta, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 2. i 5. avgust. Rok za aktivaciju ove opcije je 4. maj.

Prema trećoj verziji, na čiju se objavu može čekati do 18. maja, Prva HNL bi bila nastavljena 13. juna, a poslednje kolo bilo bi odigrano 2. avgusta. Prethodilo bi mu finale Kupa 29. jula, dok bi utakmice kvalifikacija za Prvu HNL bile odigrane 8. i 12. avgusta.

"Zavisno od epidemiološke situacije u Hrvatskoj i odluka nadležnih tela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se verzija primeniti", navodi se u saopštenju.

Srpska Superliga još se nije oglasila po ovom pitanju od početka pandemije i prekida domaćeg šampionata!