Fudbal

Ole brani fudbalere: NE TREBA im smanjivati plate

Autor mondo.ba, agencije

Trener Mančester junajteda brani igrače.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Brojna fudbalska takmičenja na tlu Evrope prekinuta su zbog pandemije virusa korona.

S obzirom na to da nije poznato do kada će trajati prinudna pauza, mnogi klubovi širom Starog kontinenta odlučuju se na smanjenje plata kako svojim igračima, tako i trenerima i ostalim zaposlenima. 

Određeni klubovi, poput Juventusa, Barselone, Crvene zvezde... već su postigli dogovor sa svojim članovima kada je u pitanju umanjenje mesečnih dohodaka, međutim trener Mančester junajteda - i sam nekada vrhunski fudbaler - Ole Gunar Solskjer, poziv za smanjenje plate fudbalerima zbog pandemije okarakterisao je "nepravednim".

Norveški strateg je za britanske medije izjavio da su fudbaleri "laka meta" (sličnog stava je i Vejn Runi), te istakao da pozivi na smanjenje plata nisu fer.

"Poznajem mnoge fudbalere koji svojim radom doprinose društvu. Rade mnogo toga kako bi ublažili ovu tešku situaciju", rekao je Solskjer.

Solskjer je napomenuo da tokom pandemije svi prolaze kroz težak period, te je dodao da klubovi i igrači razgovaraju o tome šta može da se preduzme.

"Vreme je za donošenje boljih odluka. Svi želimo pomoći društvu i Nacionalnom zdravstvenom sistemu Velike Britanije", zaključio je Solskjer.