Fudbal

Žander otvorio dušu: Pretili mi, a NISAM namerno igrao rukom!

Autor Milutin Vujičić

"Bez dileme to je bila najgora noć moje karijere", poručio je Brazilac.

Izvor: MN Press

Žander Santana od početka ove nedelje više nije član Crvene zvezde.

Razlaz sa brazilskim bekom bio je izgledan još na zimu, kada ga je novi trener Dejan Stanković "precrtao" iz svojih planova, a utisak je da je delovalo da je svoju crveno-belu karijeru završio još u decembru skrivivši jedanaesterac vredan eliminacije iz Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Žander je neoprezno igrao rukom u sopstvenom šesnaestercu, i to u 90. minutu, a Olimpijakos je šut sa "bele tačke" pretvorio u proleće u Evropi.

Tragičar crveno-belih otvorio je dušu u intervjuu za kiparske medije i rekao da se zahvaljuje na "pruženoj šansi u tako velikom klubu".

"Otišao sam sa Marakane čistog obraza, jer sam svaki put davao sve od sebe kako bih bio najbolji na terenu. Nažalost dogodio se meč protiv Olimpijakosa u Pireju, imao sam tu nesreću da skrivim penal i to je definitivno bio najgori momenat moje karijere", rekao je Žander i dodao:

"Klub se nije poneo lepo prema meni, tužno je sve ono što se kasnije dogodilo. U revanš susretu protiv Kopenhagena bio sam najbolji igrač utakmice, čak sam uspeo da izvučem crveni karton od protivnika. Da se to nije dogodilo, ne bismo uspeli da prođemo dalje. Ali, to je fudbal i navikao sam na takve stvari. Možete toliko stvari da uradite sjajno, ali jedna greška može skupo da vas košta".

Žander je kazao i da nije dobio platu šest meseci, praktično od oktobra, međutim zahvalio se pre svega Vladanu Milojeviću na odličnoj saradnji i poručio da želi da nastavi karijeru pošto ima šta da ponudi fudbalu.


Brazilac je i dalje u Srbiji, zatvoren u stanu s porodicom, pošto zbog situacije sa korona virusom ne može da otputuje, a i dalje misli na meč na "Karaiskakisu" i uvrede koje je dobio posle njega.

"Bez dileme to je bila najgora noć moje karijere. Četiri dana pre utakmice u Grčkoj odigrao sam jednu odličnu utakmicu gde sam postigao gol i bio asistent, a onda je usledio pakao. Najviše su me pogodile poruke koje sam dobio".

"Da je bilo samo do mene ne bih se osećao toliko loše, ali kada prete i tvojoj porodici, niko ne može da ostane ravnodušan. Takve stvari ne smeju da se dešavaju u fudbalu. Dobijao sam različite poruke, tekstualne i audio u kojima sam čuo stvari poput: ’Želimo da umreš, da umru tvoja žena i sin. Neka ti cela porodica umre. Ti si majmun’. Sve to je jako tužno".

Žander odbacuje indicije da je bilo kakve namere u napravljenom penalu...

"Sve to desilo se zbog jednog penala. Čak se pričalo da sam to namerno uradio, u korist Olimpijakosa. Nikada ne bih namerno naškodio svom timu. To su gomile gluposti", zaključio je on.